İstanbul'da Gezilecek Yerler
19:03

İstanbul'da Gezilecek Yerler


İstanbul’a ilk kez gelecekler, İstanbul’da yaşayıp gezilecek yerler arayanlar ve İstanbul’a yurt içi veya yurt dışından misafiri gelecek olup gezdirecek turistik yerler arayanlar için, ilk olarak görülmesi gereken yerler, fiyat, ulaşım ve tarzınıza göre görmeniz gereken yerlerden birkaçını ve sıralayarak güzel bir gezi programı hazırladık.


Özellikle İstanbul’a ilk kez geliyor veya gezdireceğiniz İstanbul’la yeni tanışmışsa gezinize ilk olarak başlamanız gereken yer, Altın boynuz diye tabir edilen Haliç ve Marmara Denizi arasında yer alan Tarihi Yarımada’dır. Burası İstanbul’daki ilk yerleşim yerlerinden biri olması sebebiyle barındırdığı birçok tarihi yapıyı görme fırsatı bulacaksınız. 
Bunlardan en önemli yapılardan birisi şimdiki adıyla Ayasofya Müzesi’dir.

6. Yüzyıldan beridir kilise ve cami olarak insanların ibadet yeri olan Ayasofya günümüzde müze olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Buraya gitmişken hemen yanındaki Sultanahmet Camii’ne gitmeyi de unutmayınız. Yaklaşık 3 saatinizi burada geçirdikten sonra Sirkeci’ye doğru yürümeye başlayıp Topkapı Sarayı ve Gülhane Parkı’nı gezebilirsiniz. 

Tabi ki müzelerden ekonomik olarak yararlanmanız için müze kart almanızı öneririz. 30 lira karşılığında tüm müzeleri gezebilirsiniz. Gülhane Parkı’ndan sonra Dinlenmek ve karnınızı doyurmak için Eminönü’ne doğru sahilden yürüyüp Galata Köprüsü’ne balık yemeye gidebilirsiniz. Galata Köprüsü’nde balık yedikten sonra Eminönü meydanında bulunan Mısır Çarşısı’na girip hediyelik eşya arayışına girebilirsiniz. 
Mısır Çarşısı’ndan yukarı doğru çıkarak kendinizi Kapalı Çarşı’nın içine atabilirsiniz. 

Kapalı Çarşı’yı da gezdikten sonra Beyazıt Meydanı’na ulaşıp yorulan ayaklarınızı muhteşem İstanbul manzarası eşliğinde güzel çaylar içerek dinlendirmek için Ağa Kapısı’na gidebilirsiniz.
Muhtemelen akşam vakitleri olacağından parlayan Boğaz Köprüsü ve Galata Köprüsü eşliğinde güzel bir gece geçireceksiniz. İstanbul’un silüeti diye tabir edilen tarihi yarımadanın Cihangir, Galata taraflarından görünen görüntüsü ve İstanbul Boğazı’nın Marmara Denizi’yle birleştiği yerin manzarasına tanıklık etmeniz için Galata Kulesi size bu imkanı veren en güzel İstanbul’da gezilecek yerlerden biridir. 

Galata Kulesi’nde birkaç saat vakit geçirip İstiklal Caddesi’nden yürüyerek veya nostaljik tramvayla geçip Taksim Meydanı’ndan bineceğiniz otobüsle Ortaköy’e gidebilirsiniz. Sizlere tavsiyem mutlaka bir gün İstanbul Boğazı’nda uzun bir yürüyüşe çıkmanız. Bu yürüyüş Ortaköy’den kuzeye doğru Emirgan’a kadar olabilir. Emirgan’a yürüyerek giderken yol üzerinde kalan Rumeli Hisarı’na kesinlikle uğramalısınız. İstanbul’un Fethi günlerine geri döneceğiniz muhteşem tarihi yapıt manzarasıyla da sizi etkileyecektir. Sonrasında Emirgan’a doğru yola koyulup Emirgan Korusu’nun müthiş sakinliğinde dinlenebilirsiniz. Anadolu Yakası’nda gezilecek yerlerden en önemlisi Kız Kulesi’dir. Üsküdar’a ulaşıp Salacak’a doğru yürüdükten sonra teknelerle Kız Kulesi’ne çıkabilirsiniz. Tekrar Salacak’ta deniz manzarası karşısında çayınızı yudumlar, yine Üsküdar’da bulunan Fethi Paşa Korusu’na doğru yola çıkabilirsiniz. 
Doğayla iç içe İstanbul’un gürültüsünden uzak bir gün geçirmek ve gezmek isteyenler için şehrin Kuzey’inde bulunan içinde binlerce farklı çeşit ağacın bulunduğu Atatürk Arboretumu'nu kesinlikle görmelisiniz. Cennetten bir parça olan bu güzel yerde yarım gününüzü geçirip Sarıyer sahilinde diğer kalan vaktinizi geçirebilirsiniz.

İstanbul’un Karadeniz’e baktığı yerlerden olan Kilyos, Rumeli Feneri ve Garipçe köyleri de İstanbul’da gezilecek yerler arasında bulunmaktadır. Size farklı bir şehir olduğunuzun havasını verecek olan bu yerlere uğramayı kesinlikle ihmal etmeyin. 
Aynı şekilde Anadolu Yakası’nda bulunan Anadolu Kavağı’da gitmeniz gereken yerlerdendir. İstanbul şehir hatlarının boğaz turuyla buraya ulaşabilirsiniz. Şile ve Ağva’da İstanbul’un Karadeniz kıyısında bulunan Anadolu Yakası’ndaki semtlerindendir. Buralar da güzel mesire yerleri, bozulmamış ortamıyla sizleri beklemektedir. İstanbul'un eşsiz manzarasını tepeden izlemek isteyenler Türkiye'nin en yüksek binasına Sapphire Seyir Terası'na çıkmalıdır.

İstanbul’da gezilecek yerleri belli başlı detaylarıyla tecrübelerimizle anlattığımız sitemizde çoğu bahsedilen yerler hakkında bilgileri bulabilirsiniz. Tabi ki İstanbul’u gezmeye bir ömür yetmeyecektir fakat böyle bir imkan bulunca da sonuna kadar elinizden geldiğince gezmeye çalışmalısınız.

24 yorum :

  1. Çok güzel anlatmışsınız. Notlarımı aldım. 2 hafta sonra 3 günlüğüne İstanbul'a geleceğim. Eğer hava güzel olursa gezebildiğim kadar gezmeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. garipçe de özellikle kumsal tarafındaki mekan da balık ye, işletme sahibi güzel ilgileniyor. kişi başı 20 lira, çaylar da ikram :)bir de yeniköy- kalenderin o havasını solu derim. bir de beykoz da karlıtepe var manzarası akşam süperdir. sadece kendi aracın varsa ulaşım daha kolay. çengelköy- çınaraltı... tabi bir de çamlıcatepesi. kilyosta da nino cafe var tam plajın içinde, ortam inanılmaz otantik, tam kafa dinlenilcek yer. sadece kafeyi bulmak için yerli halkına sormak lazım...

    YanıtlaSil
  3. istanbula sık sık gitmeme rağmen bu kadar gezilecek yer oldugu bilmiyordum gerçekten teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. arkadaslar bizde antalyadan eşimle 5 günlüğüne istanbula gitmeyi düşünüyoruz. hangi havalanına inmemiz gerek, nerde kalabiliriz ucuz otel var mı? yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabiha Gökçen Havalimanı'na da gidebilirsiniz, Avrupa Yakası'na servisleri mevcuttur. Atatürk Havalimanı konaklayacağınız yere daha yakındır. Tabi ki konaklamayı Avrupa Yakası'nda düşünüyorsanız. Şehrin güzel yerlerini gezmek için en yakın yer olan Sultanahmet, Eminönü, Aksaray civarındaki otellerde kalabilrisiniz. Fakat dikkat edin bazı oteller pek tekin ve ailelere uygun değildir.

      Sil
    2. Ataturk havaalanina in

      Sil
  5. bence istanbulda boğaz turu yaparak bir çok yeri denizden görmek mümkündür. ben 1 sezon boğaz turu şirketinde çalıştım ve yazları akşam 6 buçuktan sonraki turu tavsiye ederim güneşin batışı ile istanbulun güzelliklerinin birleştiği bir saattir

    YanıtlaSil
  6. Kısıtlı zaman içerisinde bu gezileri yaptığınızda 10 gün dinlenmeniz gerekir sonrasında.

    YanıtlaSil
  7. İstanbul gibi bir şehiri bu kadar kısıtlı zamanda gezmek imkansız olsa da hiç olmasa görülmesi gereken yerlere göz atmnanız gerekir. Adalar'dan birine de gitmenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  8. İstanbulda gezilecek yerlere boğaz turunun da yapılması eklenmelidir. Böylece kısa zamanda şehrin büyük bir bölümünü görme imkanına sahip olacaksınız.

    YanıtlaSil
  9. İstanbula çok gittim ama buraları gezme forsatım olmadı :) Nasipse bu sene gezeceğim :)

    YanıtlaSil
  10. Garipçe tam anlammıyla kesinlikle gezilip görülmesi gereken bir yer tavsiye ediyorum mis gibi havası doğal ürünleriyle köy kahvaltısı akşama aydının yerinde dil balığı yeme keyfi paha biçilemez..

    YanıtlaSil
  11. doğma büyüme bi ıstanbullu olmama rağmen mersin e yerleştikten sonra her geldiğimde daha çok yer geziyorum bu şehir insana kendini bulduruyo

    YanıtlaSil
  12. İstanbul muhteşem bir şehir.bu benim gezmek amaçlı dördüncü defa gidişim.turistlik her yerini geziyorum.genelde gezilecek en güzel yerler avrupa yakasında bulunuyor.herkese iyi tatiller diliyorum.

    YanıtlaSil
  13. İstanbul muhteşem bir şehir.bu benim gezmek amaçlı dördüncü defa gidişim.turistlik her yerini geziyorum.genelde gezilecek en güzel yerler avrupa yakasında bulunuyor.herkese iyi tatiller diliyorum.

    YanıtlaSil
  14. Nefesimiz yettikçe istanbul'u gezmeye devam edicez de bir ömür yeterli gelir mi orası meçhul..

    YanıtlaSil
  15. İstanbul geze geze bitmez.

    YanıtlaSil
  16. istanbulda gezicek yerr cok <3

    YanıtlaSil
  17. Teşekkürler. 3 gün iş dolayısıyla İstanbul'da olacağım. Boş vakitlerimde tavsiyelerinizi değerlendireceğim.

    YanıtlaSil
  18. Yurtdışından arkadaşım geliyor. Güzel tavsiyeler oldu benim için.

    YanıtlaSil
  19. İstanbul'da metrobüse binilmeli, Gazi Mahallesi Bağcılar görülmeli. Buralara gitmeden İstanbul'u gezdim dememelisiniz. Asıl İstanbul burası.. Makyajın altında kalan Türkiye gerçeği...

    YanıtlaSil
  20. bende istanbula gidicem nisan da her yer pek tekin degil diyorlar taksim yada istiklal caddesine yakin yerlerdeki oteller nasil aileye uygunmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekin olanı da var olmayanı da. İyi araştırıp otel seçiniz.

      Sil
  21. İstanbulda gezilecek yerlere boğaz turunun da yapılması eklenmelidir. Böylece kısa zamanda şehrin büyük bir bölümünü görme imkanına sahip olacaksınız.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler