Baykuş Plajı
23:28

Baykuş Plajı


Sarıyer ilçesinin Kısırkaya Köyü'nde bulunan Mimar Sinan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin sahil kısmında Karadeniz kıyısında bulunan Baykuş Plajı, İstanbul'un ölçüm sonuçlarına göre en temiz denizlerinden birine sahiptir.
İsmini Mimar Sinan Üniversitesi'nin ambleminden alan, Adile Sabullah Mermerci Polis Yüksek Okulu'nun hemen yanında bulunan plaj, hafta içinde Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerine 5 lira, mezunlarına 7,5 lira ve dışarıdan gelmek isteyenlere ise 10 liradır. Hafta sonlarında bu fiyatlar 2 katı olmaktadır. Seanergy Beach Club ile de komşu olan, çadır kurmanıza olanak sağlayan Baykuş Plajı'nda çadır kurmak Mimar Sinan Üniversitesililere 5 lira, misafirlere ise 10 liradır.
Sabah ve akşam 9 saatleri arasında açık olan Baykuş Plajı'nda giriş ücreti karşılığında şezlong, duş, şemsiye ve otopark hizmetlerinden yararlanabilmektesiniz. Dışarıdan yiyecek ve içeceğin getirilemediği Baykuş Plajı'na ulaşmak için; toplu taşıma ile gelemk isteyenler Hacıosman metro istasyonundan kalkan otobüslere binerek Polis Okulu durağında indikleri vakit, yolu takip ederek plaja gidebilirler.
Özel araçlarıyla gelmek isteyenler Kısırkaya Plajı'na giden yolu takip ederek, Polis Okulu sapağına sapıp plajın girişine ulaşabilirler. Zekeriyaköy'ü geçtiğinizde büyük Baykuş Plajı tabelalarına zaten gözünüz çarpacaktır. Komşu plajlara göre kumsalı dar olmasına rağmen ihtiyacı karşılamaktadır. Özellikle çadır kurmak isteyenlerin yakın yerlerde deniz kenarında böyle bir imkanı kolay bulamayacaklarını düşünürsek, Baykuş Plajı kendileri için kaçırılmayacak bir yer gibi duruyor.
Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, gece çadırda kalarak dalga sesleriyle uyanmak isteyenlerin vazgeçilmez mekanı olan Baykuş Plajı uygun menü fiyatlarıyla da ziyaretçilerini mest etmektedir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler