Atatürk Arboretumu
22:44

Atatürk Arboretumu

BoynerCepte [IOS,non-incent,TR] Atatürk Arboretumu İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Bahçeköy’de bulunmaktadır. Şehrin hemen içinde saklı bir cennet olarak karşımıza çıkmaktadır.

Arboretum kelimesinin anlamı ağaç evi demektir, öyle ki yüzlerce çeşit ağacı aynı anda görebilir, ağaçların altında bulunan isimleri ile bilgilenebilirsiniz.

Araçlarıyla gelmek isteyenler Beşiktaş’tan Sarıyer yönünde Büyükdere Caddesi’nden Hacıosman’a geldiklerinden sonra tabelaları takip ederek Bahçeköy yoluna saparak Bahçeköy’e geldikten sonra, İstanbul Üniversitesi spor salonunun karşısındaki Kemerburgaz Yolu (sol tarafta) ‘ndan dönerek 500 m ileride solda arboretuma gelmiş olurlar.

Belgrad Ormanları'nın bir kısmını da oluşturan Atatürk Arboretumu, aynı zaman da Fatih Ormanı'na da komşu olup, koşu ve yürüyüş parkuru bulundurmamaktadır.

Atatürk Arboretumu'na toplum ulaşım araçlarını kullanıp gitmek isteyenler ise, Hacıosman’da metrodan indikten sonra her 15 dakikada 1 kalkan 42HM numaralı Bahçeköy otobüslerine binerek 20 dakikalık yolculuk sonrası Bahçeköy’de inip, Kemerburgaz yolundan 500 m yürüyerek ulaşabilirler.


Üyelikleri olmayanlar sadece hafta içi ağaçevine girebiliyorlar. Atatürk Arboretumu giriş ücreti değişmekle birlikte hafta içinde yetişkinlere 4, öğrencilere 2 liradır. Hafta sonlarında girişlerin herkese açılmasıyla birlikte yetişkinler 10, öğrenciler 5 lira ödemek zorundalar. Üyelik için ise birkaç yüz lira vermeniz gerekiyor. Arboretuma girdiğinizde burayı bir yerden tanıyorum diyeceksiniz.





Çünkü özellikle 90’lı yıllarda birçok klibin günümüzde halen dizilerde ve reklam filmlerinin çekildiği yerdir. Coşkun Sabah’ın Anılar şarkısının klibi de burada çekilmiştir. Bu benim televizyondan en son fark ettiğim örnekti.

Atatürk Arboretumu'nda toplam 3 adet gölet bulunmaktadır. Göletlerde yüzen ördekler sizlere harika fotoğraflık pozlar vermektedir. Binlerce çeşit bitkiyi aynı anda görebilme imkanınız olacak.

Atatürk Arboretumu'nda mangal yapılmasına izin verilmemektedir içeride ama sandviç tarzı besinlerle beslenebilirsiniz içeride. Saklı cennet neden denildiğini gidince anlayacaksınız kesinlikle.

Harika bir doğası, kokusu, renkleri var her mevsim. Hatta yanınızda yastık getirip uyumanızı da öneririm. Kesinlikle bağımlısı olacaksınız buranın, içinizden acaba şu mevsimde nasıl olur burası diye soracaksınız. Özel olan bir örneği de Yalova'da bulunan Karaca Arboretum'dur.

Göletlerde yüzen yılanlar, kaplumbağalar görünce de korkmayın. Arboretum girişinde sağda kalan biraz uzun bayırdan çıktıktan sonra eskiden kullanılan yangın gözetleme kulesine ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz o kuleye çıkınca İstanbul’un büyük bölümünü görme imkanı elde edeceksiniz. Eski Keloğlan film serilerinden birinde de bu kule kullanılmıştır televizyonda rastlayınca fark ettim.

Fotoğraf makinenizin deklanşörünün en çalışkan vakitlerini geçireceği yer olan Atatürk Arboretumu'nu kesinlikle ölmeden önce gidip görün bu doğal güzelliği saklı cenneti. Belki öldükten sonra görme imkanınız olamaz bir daha cenneti. Son düzenlemeye göre Atatürk Arboretumu yürüyüş yollarının zeminleri kaldırım taşlarıyla kaplanmıştır. Bu düzenleme açıkçası eski havasını biraz da olsa sönümlemiştir. Doğa içinde keyifli zaman geçirmek ve bol bol fotoğraf çektirmek isteyenler uğraması gereken bir adres.




113 yorum :

  1. atatürk arboretumuna nasıl gidilir?

    YanıtlaSil
  2. Taksimden 42 T numaralı otobüsle yada hacıosman merto durağından kalkan bahçeköy otobüsüyle atatürk arboretumuna gidebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. ziyaretin yasak olduğunu duymuştum serbest mi artık

    YanıtlaSil
  4. Hiçbir zaman ziyaretin yasak olduğunu duymadım. Sadece haftasonunda üyeliği olmayan ziyaretçilere kapalıdır. Hafta içi her gün resmi tatiller dışında, herkese açıktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haftasonu hiç bişekilde giremiyomu üye olmayanlar mesela bi ücret karşılığı falan.. Üye olmak için ne yapmak gerekiyo..

      Sil
    2. haftasonu üye olmadan girmeniz için biraz dil dökmeniz gerekir sanırım. üye olmak için önce http://www.orman.istanbul.edu.tr/node/106 linkindeki başvuru formunu doldurup başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunuz onaylandıktan sonra ücreti bilmiyorum ama tahmini en az yıllık 300 liraya 1 yıl boyunca üye olabiliyorsunuz.

      Sil
    3. Haftasonu halka açıldı artık. Üye olmayanlar da tam 10, öğrenci 5 lira ödeyerek Atatürk Arboretumu'na girebiliyorlar.

      Sil
    4. adamsın admin :)

      Sil
  5. HARİKA BİR YER BEN VE AİLEM MUTLAKA GİTMELİYİZ.TEŞEKKÜRLER
    NOT: BLOĞUNUZU TAKİP ETMEK İSTİYORUM .BENİMDE KENDİMCE BİRŞEYLER YAZDIĞIM YADA BEĞENDİĞİM ŞEYLERİ PAYLAŞTIĞIM BİR BLOG UM VAR '' elif-elifinguncesi '' bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
  6. mrb. burada fotoğraf çekimi yapıcam ama üyelik yazmışsınız yani üye olmazsam bu gölün çevresine giremezmiyim...

    YanıtlaSil
  7. üyelik haftasonu için geçerli. haftaiçi istediğiniz gibi girebilirsiniz. Sadece haftasonu gitme imkanınız varsa, iyi bir dil dökerek girebilirsiniz belki. şehir dışından geldim, sadece haftasonu İstanbul'da durup gideceğim. Gereksiz yere üyelik parası vermeyeyim vs. aklıma gelen güzel pembe bahaneler.

    YanıtlaSil
  8. haftaiçi saat kaça kadar açık acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak bilmemekle birlikte, orda çalışanların devlet memuru olduğunu düşünürsek, sanırım devlet mesai saatleri arasında olabilir açık olma saatleri. Daha doğru bilgi için 0(212)2261929 numarasını arayabilirsiniz. Atatürk Arboretumu'nun telefon numarasıdır.

      Sil
  9. Atatürk Arborutumu'na geçen hafta gittim. Sonbahar aylarında bir başka gerçekten. Yangın gözetleme kulesine giriş yasak. Yasak olmasına rağmen telleri aşıp çıktık. Üst kata çıkamadık aşırı sallanıyordu. Sonrasında ağaçlarla çevrilmiş saklı cennette göl kenarında yemeğimizi yedik. Harika bir gündü. İmkanım olursa hafta içi günlerinde tekrar yine gidicem ilk fırsatta.

    YanıtlaSil
  10. Fırsat buldukça gittiğim bir yer. Kimse keşfetmesin hep böyle sessiz ve sakin kalsın.

    YanıtlaSil
  11. KEşke evimin dibinde olsa da her gün gidebilsem Atatürk Arboretumu'na

    YanıtlaSil
  12. Çok çeşit ağaçları görebileceğiniz muhteşem doğası olan bir yer. Saklı bir cenneti andırıyor. Kartpostallık fotoğraflar çekebilirsiniz burada.

    YanıtlaSil
  13. Arkadaşlar yanımızda ufak tefek yiyecek bişeyler getirip burda yeme şansımız oluyor mu ? Mini bir piknik şeklinde ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi sandviç tarzı şeyler getirebilirsiniz. Çantanızın içinde kimse göstermeden rahatça sokabilirsiniz. Çevreyi kirletmemek kaydıyla dilediğinizş yapabilirsiniz. Fakat mangal tarzı şeyler yasak.

      Sil
  14. taksimden otobüs ile ne kadar zaman sürüyor acaba ve dönüşte tekrar nerden binebiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taksim'den otobüs ile yol 50-60 dakika arasında sürmektedir. Dönüşte tekrardan indiğiniz yer olan Atatürk Arboretumu'na 500 metre uzaklıktaki İETT Kemerburgaz Yolu Durağı'ndan binebilirsiniz. Taksim'den metro ile Hacıosman'a geçip 42HM otobüsüyle de gitmeniz mümkün.

      Sil
  15. ben motosıkletımle gıtmeyı planlıyorumda ıcerıye gırdıgımızde emırgan korusu gıbı yıdız parkı gıbı aracımızla dolabılıyomuyuz yoksa aracımızı park edıp yuruyorumuyzu buraları gezerken

    YanıtlaSil
  16. motosıkletımle gıtmeyı planlıyorum ama merak ettıgım bısey var yıldız parkı emırgan korusu gıbı ıcerıde aracımızlamı dolasabılıyormuyuz yoksa aracımızı park edıp yuruyerekmı gezıyoruz motosıkletımlede resım cekmek ıstıyorum bu yuzden soruyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Motosikletinizi kapı girişine park edeceksiniz büyük ihtimal. İçeriye araç girişine izin verilmiyor. Özel durumlarda film, fotoğraf çekimi vs. durumlarında içeriye araç girdiğini gördüm. ama diğer türlü izin vereceklerini düşünmüyorum.

      Sil
  17. Cumartesi girilemediğini bilmediğimiz için kapıdan geri dönmüştük malesef. Hafta arası gitmek biraz zor görünüyor ama nasip olursa gideriz.

    YanıtlaSil
  18. nasip olursa bir dahaki ay ankaradan geleceğim.aşağıayrancılarda oturuyorum.umarım bir gün ücretsiz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer resmi tatil olmayan bir güne denk gelirseniz rahatlıkla girebilirsiniz. İyi gezmeler dilerim.

      Sil
  19. Hafta sonlarında kapalı olması bana göre çok saçma. Çoğu kişi hafta içi işine gidiyor, hafta sonu böyle güzel yerleri görmek istiyor. Fakat diğer ormanlar gibi tahribattan korumak için böyle alınsa da başka türlü bir önlem alınabilirdi. Mesela sadece cumartesi de halka açık olsa. Ama 2 saatlik gezme süresi tanınsa herkese. Bana göre daha mantıklı olur böylesi...

    YanıtlaSil
  20. Ben bir çalışan olarak Cumartesi-Pazar burayı gezemiyorsam varsın onların olsun, girip gezemediğim yeri ne yapayım.saygılarımla.

    YanıtlaSil
  21. Resmi tatil günlerinde neden kapalı olur anlamış değilim. Çalışan, çalışmayan herkes bu güzellikten yararlanmalı.

    YanıtlaSil
  22. evlilik teklifi için ideal bir yer gibi görünüyor öyle değil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle evlilik teklifi için ideal bir yer. Evlilik fotoğraflarınızı da burada çekebilirsiniz.

      Sil
  23. gırıs kac para pekı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenciler için 1, Öğrenci olmayanlar için 2 lira. veya biraz daha fazladır. Oldukça cüzi. Haftasonu girmek için üye olmanız lazım. Üyelik için 300 lira ödüyorsunuz. Bir yıl geçerlidir.

      Sil
  24. evlilik fotograf çekimi için bir ücret ödüyor muyuz ödüyorsak ne kadar acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır kesinlikle pra ödemiyorsunuz. Tabiki fotoğrafçınızı yanınızda getireceksiniz ama.

      Sil
    2. ben 15 nianda aradım bi memurla konustum bahçeköy bölge şefliğinden 295 tl istediler :( biz fotoğrafçımızla gidicez zaten hatta tripoda izin verilmiyomuş sadece fotoğraf makinesi ile gidicez ama ücret istiyolar :(

      Sil
    3. ben aradım bu hafta basında 295 tl ücret istediler bahçeköy şefliğinde bi memur istedi :( ama hiç kimse bilmiyo ücret istendiğini ama istiyolar maalesef az buzda değil :(

      Sil
  25. Acaba sezon fark ediyor mu, yani kışın kapalı olma durumu söz konusu mu?

    YanıtlaSil
  26. Sevgililer günü perşembe gününe denk geliyor. Sevgilimi buraya götürmek isterim.

    YanıtlaSil
  27. şirinevlerden toplu taşıma ile nasıl gidilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metrobüsle Zincirlikuyu metrobüs durağına gelin. Oradan Sarıyer otobüslerine binip Çayırbaşı'nda inin. Çayırbaşından Bahçeköy otobüslerine binip ulaşabilirsiniz. Veea Mecidiyeköy'den metroya aktarma yapıp Hacıosman metros istasyonunda inerek Baheköy otobüslerine ulaşabilirsiniz.

      Sil
  28. show tv binasına yakınmıdır acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Showtv binası derken sanırım Ayazağa'dakini kasdediyorsunuz. Ayazağa'ya uzaktır. 2 toplu taşıma aracı veya özel araçla 25 dakikalık yolculuk yapmanız lazım.

      Sil
  29. haftasonu gıdılmıyor denılıyor ama ben bu haftasonu gıttım harıka bır yer sanırım yaz sezonunda haftasonuda açılıyor herkese tavsıye edıyorum çok çok guzelll

    YanıtlaSil
  30. Besiktastan nasil gidilir acaba buraya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş sahil durağından geçen 42T numaralı Bahçeköy'e giden otobüslerle Bahçeköy'e gidin. Kemerburgaz yolundan 500 metre Kemerburgaz'a doğru yürümeniz gerekmektedir.

      Sil
    2. Tesekkurler :)

      Sil
    3. fatıhden nasıl gıdılır

      Sil
  31. Haftasonu hala öğrencilere üye olmayanlara kapalı mı burası?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son durumu bilmiyorum ama büyük ihtimal kapalıdır.

      Sil
  32. peki birsey sormak istiyorum Esenlerden nasil gidebilirim bn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esenler'den metrobüsle Mecidiyeköy'e ulaşın. Ordan metroya binerek Hacıosman durağında inip 42 HM numaralı otobüslerle gidebilirsiniz.

      Sil
  33. fatihten nassil gidilirr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih'ten Taksim'e ulaşın. Metroya binerek Hacısoaman'a gidin. 42 Hm numaralı otobüslerle ulaşabilirsiniz oradan.

      Sil
  34. tarihi eser olarakkullanılıyor ki paralı galiba öle rastgele almıyolar kmseyi

    YanıtlaSil
  35. tarihi eser oalrak kullanılıyor harelde para istyolar herkes i almıyolar içeriye

    YanıtlaSil
  36. evet dün gittim ve kesinlikle harikaaa bir yer ,mutlaka 1 kere dahi olsa görülmeli.arkadaşlar ben kartaldan gittim oraya ve malesef yolu bayada uzattım ama en rahat taksim meydandan 42t ile gidilebilir.giriş ücreti şuan 4 tl dir.giderken çantanıza ufak atıştırmalıklar koymayıda unutmayın,bol oksijen sizi acıktırabilir ;) ve etrafta yiyecek alabileceginiz bir yer yok.....

    YanıtlaSil
  37. hafta sonu saçmalığı nedir ya. insanlar çalışıyor bir hafta sonları var oda onlara kapalı. gikmiyelim diyemi yapıyorlar.

    YanıtlaSil
  38. Acaba boyle piknik gibi bisey icin ufak tefek borek meyve suyu kucuk bi kilim gotursek sorun olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇAktırmadan ve abartmadan sokarsanız pek sorun olmaz. Böreğe izin var.

      Sil
  39. O nasil bi is yav resmen sacmalik sadece hafta sonu girilmiyo onada uyelik lazimmis sirf para tuzagi bizim tek bos zamanimiz hafta sonu demekki buraya zenginler girebiliyo bir tek vay bee daha neler gorcez

    YanıtlaSil
  40. boyle essız bır mekana bu tarz bı uygulama gercekten cok uzucu !!!!!

    YanıtlaSil
  41. Abi ben kız arkadasımla gidicem de Hacıosmanda oturuyorum yolu hiç bilmiyorum acık bi sekilde acıklar mısın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hacıosman'dan 42Hm otobüsüne bin. Kemerburgaz yolunda in. 500 metre yürüyerek gidebilirsin oradan.

      Sil
  42. Burda okuyup arkadaşımla dün gittim. Muhteşem bir yermiş.

    YanıtlaSil
  43. arkadaşlar acaba saat kaça kadar açık hafta içi bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  44. Arkadaşlar acaba saat kaça kadar açık haftaiçi?
    Hava kararınca gidilebiliyor mu? ışıklandırma v.s var mı?

    YanıtlaSil
  45. arkadaşlar acaba saat kaça kadar açık hafta içi bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşam saat 6'ya kadar açık olabilir.

      Sil
  46. çağlayandan nasıl giderim ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇAğlayan'dan Mecidiyeköy'e, oradan metroyla Hacıosman'a, oradan da otobüsle Bahçeköy'e gidebilirsiniz.

      Sil
  47. çağlayandan nasıl giderim bilgi werirmisinzzz

    YanıtlaSil
  48. yanlız mesela bn sarıyerden binicem otobüse hangisine binmem gerekiyo

    YanıtlaSil
  49. sarıyerdeyim mesela hangi otobüse binmem gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarıyer'den 153 numaralı otobüse binmeniz gerekiyor.

      Sil
  50. Tripod'a yasak mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen yasak olduğun almayabiliyorlar. Göstermeden girmenizde fayda var.

      Sil
  51. Burayı ilk kez burda öğrendim ve gittim. Muhteşem bir yermiş.

    YanıtlaSil
  52. Kurtköy'den gelicem, oldukça merak ediyorum. Nasıl ulaşabilirim? Bilgi verirseniz çok sevinirimmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurtköy'den öncelikle bir türlü Avrupa Yakası'na geçmeniz gerekiyor. Avrupa Yakasından Fatih Sultan Mehmet köprüsnün 2. çıkışı olan 4. levente çıktıktan sonra Sarıyer yönünde ilerleyin. Denizi görünce Çayırbaşından Bahçeköy'e sapacaksınız.

      Sil
  53. eminönüden nasıl gidebilirim toplu taşım araçları ile ???

    YanıtlaSil
  54. Eminönü'nden Tramvayla Kabataş'a gidin. Kabataş'tan 25E numaralı otobüsle Çayırbaşı durağına kadar gidin. Ordan da Bahçeköy'e giden 42T, 42HM numaralı otobüslerden birine binin.

    YanıtlaSil
  55. Haftasonu üye olmayanlar için giriş hala kapalı mı? Biz düğün fotoğrafları için gitmek istiyoruz ama çok pahalı, son zamanlarda ve haftasonu üye olmadan giden varsa yazabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftasonu üye olmayanlara da girişler açılmış durumda. Rahatlıkla gidebilirsiniz.

      Sil
  56. Haftasonu girişleri artık herkese açık galiba. Çünkü http://www.orman.istanbul.edu.tr/node/106 adresinde "Atatürk Arboretumu hafta içinde ve hafta sonunda ziyarete açıktır. Hafta içi kişibaşı sivil 4 TL , öğrenci 2, hafta sonu sivil 10 TL, öğrenci 5 TL dir." denmiş. Bunda bir değişiklik yok değil mi? Kapıda kalmayalım sonra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet beklenen oldu. Haftasonu girişleri açıldı. Hafta sonu gidenler kalabalık durumunu yazarlarsa bilgileniriz güzel olur.

      Sil
  57. Dostum büyükçekmece palmiye durağından nasıl ulaşırım toplu taşıma araçlarıyla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyükçekmece'den kendinizi metrobüse atın. Zincirlikuyu'nda inin. Oradan minibüs veya otobüslerle Sarıyer'e giden araçlara binin. Çayırbaşı durağında inin. Ondan sonra da Bahgçeköy'e giden otobüselere binin.

      Sil
  58. http://www.orman.istanbul.edu.tr/node/106
    burda yazanlara göre sanırım haftasonu da halka acık?
    ---
    Ziyaret
    Atatürk Arboretumu hafta içinde ve hafta sonunda ziyarete açıktır. Hafta içi kişibaşı sivil 4 TL , öğrenci 2, hafta sonu sivil 10 TL, öğrenci 5 TL dir. Serbest giriş kartı da ücret karşılığında yıllık verilir ve aileye geçerlidir. Her yıl yenilenmesi gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hafta sonu günleri de açıktır.

      Sil
  59. üye olmayanlarda hafta sonları da girebiliyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yukarıda belirtilen ücret karşılığında girebiliryorsunuz.

      Sil
  60. Düğün fotoğraf çekimi için herkes buraya geliyor.

    YanıtlaSil
  61. Ayda bir kere mutlaka ordayım.

    YanıtlaSil
  62. Sonbaharda ağaçların yapraklarının dökülmesi sebebiyle ilkbahardaki havayı burada bulamıyorsunuz. Sanki hüzün çöküyor. Ağaçların güzellikleri de biraz kayboluyor. Çok çeşitli çam ağaçları bu güzelliklerin kaybolmasına engel. Her zaman ayrı güzelliği var buranın. Bu arada yangın gözetleme kulesinin manzarası da harika. Deniz bile görünüyor orada.

    YanıtlaSil
  63. Arboretum'a en son 3 yıl önce gitmiştim dünden önce. Baya değişmiş. Yollarına kaldırım taşları koymuşlar ki bir bakıma güzel, yağmur yağdığında çamur olmuyor fakat biraz doğallığını kaybediyor böylece. Girişteki meydandaki mermer nedir öyle? Ormanın içine böyle beton mermer parçaları yakışmıyor.

    YanıtlaSil
  64. esenlerden nasıl gidebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esenler'den metroya binip Merter'e gidip metrobüse aktarma yapın. Metorbüsle Mecidiyeköy veya Zincirlikuyu'dan Taksim Hacıosman metrosuna aktarma yapın. Veya Esenler'den geçen 500ES numaralı otobüse binip Mecidiyeköy'e gidin.Ordan da metroya aktarma yapın. Metroya Hacıosman'a gidin. Hacıosman'dan kalkan 42HM numaralı otobüslere binin ve Bahçeköy'e gidin. Bahçeköy'den metre yürüyeceksiniz.

      Sil
  65. Haftasonu girilebilmesi güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  66. Kadıköy den nasıl gidebilirim yardımcı olur musunuz lütfen ? Şimdiden teşekkürler :D .. Çok gitmek istiyorum çok :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadıköy'den Beşiktaş'a geçiniz. Oradan Sarıyer minibüsleri ile Çayırbaşı durağında ininiz. Çayırbaşından Bahçeköy otobüsleri geçmektedir. Onları kullanarak Bahçeköy'e gidebilirsiniz. Kemerburgaz yolu durağında inerek 500 metre yürüme mesafesini yürümeniz gerekmektedir.

      Sil
  67. Severek gidiyoruz Atatürk Arborumuna.

    YanıtlaSil
  68. Betondan kaldırım taşları olmamış.

    YanıtlaSil
  69. Muhteşem bir yer Atatürk Arboretumu

    YanıtlaSil
  70. Slm bayramda yani bugun acikmi dir.

    YanıtlaSil
  71. nişan çekimi için izin verilirmi ayrıca gidiş haritası varmıdır

    YanıtlaSil
  72. nişan çekimi için izin verilirmi ayrıca gidiş haritası varmıdır

    YanıtlaSil
  73. Merhaba Fatihten kendi aracımızla yol 1 saati geçer mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45-50 dakikada kendi aracınızla gidebilirsiniz.

      Sil
  74. sevgilimin doğum gününü kutlamak istiyorum orda yiyecek getirmek serbest mi?

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler