Florya Çiroz Plajı
15:06

Florya Çiroz Plajı


Yeşilköy İskelesi ve Florya İBB Sosyal Tesisleri arasında bulunan Yeşilköy Çiroz Plajı, 2 küçük koydan oluşarak Marmara Denizi kıyısında İstanbullulara ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yazın denize girilebilecek, kışın ise üzerinde yürüyüş yapılıp güzel deniz havası alınabilecek bir yer olan Çiroz Plajı'nda özellikle yaz günlerinde adım atacak yer bulmak oldukça zordur. Deniz suyu genelde temiz olan Florya Çiroz Plajı'nda yüzmek biraz olsa tehlikelidir. Bu çukurların nedeni önceden denizi doldurmak için konulan kayaların sebep olduğu söylenmektedir.

Yer yer çukurların bulunduğu denizde iyi yüzme bilmiyorsanız fazla açılmamınızı öneririm. Florya Çiroz Plajı'na ulaşmak için Taksim'den kalkan 72T numaralı otobüslerle Yeşilköy'e ulaştıktan sonra birkaç dakika yürümeniz gerekmektedir. Aynı şekilde Yeşilköy'e giden minibüslerle de plaja ulaşabilirsiniz. Florya İBB Sosyal Tesisleri'ne ulaşıp, sahile inerek 300 metre mesafedeki büyük boya ulaşabilirsiniz.

Plajın kumu biraz taş gibi olsa da İstanbul'daki çoğu benzer ücretsiz plajlardan iyi görünmektedir. Gece aydınlatmasıyla geceleri de denize girmenize olanak sağlayan Çiroz Plajı, yanında bulunan voleybol ve futbol sahaları ile her türlü spor yapmanıza olanak sağlamaktadır. Özellikle Sonbahar'da yürüyüş için oldukça elverişli olan plaj, dalga sesleri eşliğinde romantik bir yürüyüş yapmak isteyenler için Florya'daki  Güneş Plajı, Menekşe Plajı gibi güzel bir alternatif yer olarak bulunamaktadır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler