Kısırkaya Plajı
17:58

Kısırkaya Plajı


İstanbul'da Sarıyer ilçesi içerisinde bulunan Kısırkaya Köyü'nde bulunan Kısırkaya Plajı geniş kumsalı ve dalgalı deniziyle yaz aylarında serinlemek isteyen İstanbulluların imdadına yetişmektedir.

Tipik bir halk plajı görüntüsü veren Kısırkaya Plajı, güzel kumsallara sahip olmasına rağmen kötü işletmeye yüzünden beklediği ilgiyi göremeyip, beklenilen hizmeti de verememektedir. Duş alma ve giyinme kabinlerinin bulunmadığı Kısırkaya Plajı'na komşusu olan Gümüşdere Plajı gibi giriş ücreti 10 liradır. Off Road aktivitelerinin de yapıldığı Kısırkaya Plajı, yakınlarında bulunan kömür ve maden ocaklarından biraz da olsa etkilenmektedir. Kumu kili andıran Kısırkaya Plajı'nın sahip olduğu kumların hiç bir bilimsel veri olmamasına rağmen, gözlemlerime dayanarak insanların yaralarının daha erken geçirdiği düşüncesi içerisindeyim. Sarıyer'den hareket eden Kısırkaya minibüsleriyle veya Hacıosman'dan kalkan 152 numaralı otobüslerle toplu taşıma ulaşımı gerçekleştirilecek bir yerde bulunan Kısırkaya plajına özel araçlarıyla gelmek isteyenler Kilyos yolundan devam ettiklerinde Yeşil Vadi'yi geçtikten sonraki dört yoldan düz gidip Kısırkaya Köyü'ne ulaşabilirler.

Araçlarıyla gelenlerin ücretsiz park edebileceği yerleri kolaylıkla bulabileceği bir yerde bulunan Kısırkaya Plajı'na dışarıdan ihtiyaçlarınızı giderebilecek herşeyi getirmeniz mümkündür. Gideceği yerlerde kalite arayanların gitmeden önce bir kez düşünmesi gereken bir yer olan Kısırkaya Plajı yaz aylarında denize girilebilecek yer arayanlar için gidilecek bir yer olarak karşımıza çıkmaktadır.

4 yorum :

  1. geceleyin kalma imkanımız varmı acaba yoksa belli bir saat sonra kapanıyormu plaj teşekrlr

    YanıtlaSil
  2. eskiden çadır kurma imkanı vardı plajda. şimdi var mı bilmiyorum. kısırkayada herhangi bir otel pansiyon yok sanırım. belli bir saatten sonra plaj kapanıyor.

    YanıtlaSil
  3. KULÜBEYE BENZER BİR ŞEY VAR. İÇİNDE TUVALET OLMAYAN ODALAR VAR. TUVALET DIŞARDA BİR YERDE..

    YanıtlaSil
  4. Acaba güzel bir yermi denizi felan misafirlerimizle gidicez ama bilemiyorum kilyosda baska guzel temiz deniz varmi acaba ?

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler