Belgrad Ormanları
22:07

Belgrad Ormanları


İstanbul’un oksijen kaynağı olan Belgrad Ormanları şehrin kuzeyinde Sarıyer ilçesine bağlı Bahçeköy semtinde ziyaretçilerini beklemektedir. Treeking severlerin, bisikletçilerin, koşucuların, doğayı sevenlerin, şehrin gürültüsünden kaçmayı bilenlerin, doğayla arkadaş olanların, ciğerlerini bayram ettirenlerin, piknikçilerin uğrak yeri olan Belgrad Ormanları, komşusu Atatürk Arboretumu ile birlikte cennetten bir örnek olarak karşınıza çıkıyor.

Fatih Ormanı'yla komşu olan, içerisinde 6 kilometrelik koşu parkuruyla sporcuların veya spor yapmak isteyenlerin koşu yapabildiği Belgrad Ormanları’nda bisikletinizle kesinlikle geziye çıkmanızı öneririm. Otomobillerin ücret karşılığında girebildiği Belgrad Ormanları’nı İstanbul’un su ihtiyacının büyük kısmını da karşılamaktadır. 

İçerisinde birçok gölet ve dereler bulunmaktadır. Özellikle sonbaharda sarı tonlu rengiyle ziyaretçilerini büyüleyen manzarası görülmeye değerdir. Canlılarla iç içe olmayı sevenlerin mutlaka uğraması gereken yer olan Belgrad Ormanları’na kendi beslediğiniz hayvanlarınızla da spor yapabilir gezintiye çıkabilirsiniz. İlk kez gidecek olanlar fotoğraf makinelerini yanlarında getirip eşsiz güzellikte kareler yakalayabilirler.
Doğayla baş başa kalıp, doğayı dinleme fırsatı bulacaksınız. Belgrad Ormanları’na ulaşmak içinse, toplu taşıma araçlarıyla Hacıosman’dan kalkan 42HM İETT otobüsleriyle veya Taksim’den kalkan sahili dolaşan 42T otobüsleriyle Bahçeköy’e gelip son durakta indikten sonra 100 metre ötedeki orman giriş kapısından girebilirsiniz. Otomobille ormana girmek isteyenler hafta içinde 5 lira, hafta sonunda 10 lira vermek zorunda.

Özel araçlarıyla gitmek isteyenler ise Levent – Maslak yönünden Büyükdere Caddesi’ni takip edip Hacıosman’dan Bahçeköy sapağına sapıp Bahçeköy’e ulaştıktan sonra ücret karşılığında Belgrad Ormanları’na girebilirsiniz. Orman’a girdikten sonra göletlere ulaşmanız için de birkaç kilometre yolunuz bulunmaktadır. 
Bu yolu yürüyerek gitmek isteyenleri ise muhteşem doğa kokusu ve sesleri eşliğinde hafif zorlu bir yürüyüş parkuru beklemektedir. Hafta sonları oldukça kalabalık olan ve maalesef mangalcıların istilasına uğrayan Belgrad Ormanları’na sabahın erken saatlerinde gidip kimseler gelmeden sporunuzu yapmanızı öneririm. Bu güzel yere gittiğinizde iyi vakit geçirmenizi ve lütfen doğayı nasıl bulduysanız öyle bırakmanızı dilerim.

11 yorum :

  1. Kar manzarasıyla son baharla yapraklarını bırakıp insanlara elveda deyişi çok güzel yansımış fotoğraf karelerine :)

    YanıtlaSil
  2. bir ordulu olarak ormanları çok severim belgrad ormanlarınıda görmek isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir ordulu olarak orman ve doğa tutkunuyum.:)

      Sil
  3. Özellikle Pazar günlerinde sabah saatleri burası baya rağbet görüyor. Spor salonlarında monoton şekilde koşu bandı üzerinde koşmak yerine burada koşmak gibisi yok. İmkanı olanların spor yapmak için buraya gelmesini öneririm. Göl manzarası da harika. Bazen ormanın derinliklerinde karşınıza yaban domuzu çıksa da bu durum bile bizi sevindiriyor. Doğası bozulmaması dileğiyle...

    YanıtlaSil
  4. Belgrad Ormanı gibi yer hala İstanbul'da yok. Böyle doğal güzellikteki yerlerin keşke değerini bilse devletimiz...

    YanıtlaSil
  5. orman içinde bisiklet kiralama imkanımız var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır. Orman içinde bisikle kiralanmamaktadır. Yakın çevrede de bulunan Bahçeköy'de de bisiklet kiralayabileceğiniz pek yer yoktur.

      Sil
  6. Biz de bu hafta sonu gitmeyi planlıyoruz. İnşallah güzel fotoğraflar çekip de geri geliriz)

    YanıtlaSil
  7. En son gittiğimde 7-8 yaşlarımdaydım. Aradan 40 sene geçti. Hatırladıklarım salıncakların olduğu bir alan ve bilek kalınlığında suların aktığı bir yer. Eğer unutmazsam ailece gitmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  8. evet çok harika bir gidip görmenizi tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler