Fethi Paşa Korusu
12:06

Fethi Paşa Korusu


İsmini Osmanlı vezirlerinden birinin isminden alan Fethi Paşa Korusu İstanbul Anadolu Yakası’nda İstanbul’lulara huzur veren, dinlendiren bir yer olarak karşımıza çıkıyor.

”  İçerisinde İBB’ye bağlı içkisiz bir restaurant bulunan Fethi Paşa Korusu’nda çok uygun fiyatlara hizmet alabilirsiniz. Ayrıca koru içerisinde Dilruba Restaurant vardır. Ağaçların arasından anı zamanda boğaz manzarasının izlenilebildiği Fethi Paşa Korusu’nda Güneş batımını mutlaka izlemenizi öneririm. Hafta sonları oldukça kalabalık olan koru, hafta içleri tam aksine sessiz sakin ve boştur. Dik bir yamaç boyunca kurulu olan Fethi Paşa Korusu deniz seviyesinden başlayıp 85 metre yüksekliğe kadar uzanmaktadır.
”

Fethi Paşa Korusu’na Avrupa Yakası’ndan gitmek için öncelikle motorlarla Beşiktaş, Kabataş, Eminönü’nden Üsküdar’a ulaşılmalı, daha sonra Paşalimanı caddesi’nden 10-15 dakika yürüyerek yada aynı güzergahtan geçen Üsküdar İskelesi yanından geçen birçok İETT otobüsüyle 2 durak ötedeki Paşalimanı Durağı’nda inerek deniz seviyesinden 85 metre yüksekliğe kadar zorlu ama manzaralı bir tırmanış sizi beklemektedir. Üst taraftan 2 girişi de bulunmaktadır. 

İçerisinde koşu parkuru ve basketbol sahası da bulunan Fethi Paşa Korusu’nda maalesef sincap bulunmamaktadır. Ergüvan ağaçlarının mis kokusuyla manzara keyfini süreceğiniz Fethi Paşa Korusu’na sevgiliyle, aileyle güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. İstanbul’un gidip görülmesi gereken koruların başında ve şehrin göbeğinde bulunan Fethi Paşa Korusu’na kesinlikle gitmenizi öneririm.


Fujifilm FinePix AV100 Test Footage from Olaganustu Yeteneksiz Sair on Vimeo.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler