Burgazada
20:45

Burgazada


Büyüklük bakımından Prens Adaları’nın 3. Adası olan Burgazada, Heybeliada ve Kınalıada arasında kalmaktadır. Karşısında Kaşık Adası bulunmaktadır.
Yuvarlak biçimde olan Burgazada’nın Prens Adaları içerisinde en sakin ve huzurlu ve en güzel manzaraya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Güzel plajlara ve bir o kadar güzel bir doğaya sahip olan adada konaklayabileceğiniz 3 adet otel veya pansiyon bulunmaktadır. Burgazada’daki en ekonomik konaklayabileceğiniz yer Burgazada öğretmenevidir. 
Kafanızı dinleyebileceğiniz bir yer olan Burgazada’nın kuzey kesimleri yerleşmenin olduğu yerler olduğu kadar adanın güney ve batı kesimlerine hiç dokunulmamıştır. Burgazada’ya Kabataş’tan kalkan vapurlarla 60, Kadıköy’den 45 dakika, Kabataş’tan hareket eden deniz otobüsleriyle 40 dakikada, Bostancı’dan kalkan motorlarla 30 dakikada gidilebilir. Şehre bu kadar yakın olup bu kadar da sakin bir yer bulmak zor olsa gerek ama Burgazada size huzuru bulma imkanını çok kolay vermektedir.  
Burgazada’ya indiğinizde hayatının büyük bölümünü burada geçiren Sait Faik Abasıyanık’ın evini müze ziyareti olarak gezebilirsiniz. Ayrıca adada birçok önemli manastır, kilise, zindan yapıları da bulunmaktadır. Burgazada’da bisiklet kiralayarak, faytona binerek veya yürüyerek gezme imkanınız vardır. Pek büyük olmayan adaı yürüyerek 2-3 saat içerisinde boydan boya turlayabilirsiniz. Denize girmek için oldukça elverişli olan Burgaz ada’ya gittiğinizde Sait Faik’in de çokça vakit geçirdiği Kalpazankaya’ya gitmenizi öneririm. Burgazada’da bulunan tek tepe olan Bayrak Tepe’ye çıkıp eşsiz manzaraya tanıklık etmelisiniz.  
Sahildeki restoranların oldukça rağbet gördüğü yer olan Burgazada’da yemek yiyebilecek bir çok mekan alternatifiniz bulunmakta. Yılın her vakti sakin olan ada sadece yaz aylarının Pazar günleri günübirlik tatilciler nedeniyle biraz yoğundur. Genel olarak diğer Prens Adaları gibi turistik olmadığından yalnız olan Burgaz ada, yalnızlığın en güzel tanının çıkabileceği ve kendinizi dinleyebileceğiniz bir yer olarak karşımıza çıkmaktadır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler