Şile Kumbaba Plajı
20:08

Şile Kumbaba Plajı


Kumbaba Plajı, Şile ilçesinde İstanbulluların yaz aylarında serinlemek, denize girmek, tatil yapmak ve güneşlenmek için çokça tercih ettiği yerlerin başında gelmektedir. Kumbaba ismi Bizans Dönemi’nden gelmektedir.
O zamanlar Kumbaba mevki  kum banyosu yapılan bir yerdi. O bölgede bulunan kum ise romatizmal hastalıklara sahip olanlara iyi gelmektedir. Kamping ve çadır alanıyla çadır kuracak yer arayanlar için deniz kenarında iyi bir alternatif olan Kumbaba Plajı’na 5 lira karşılığında otoparkını da kullarak girme imkanınız vardır. Kamping alanı içerisinde soyunma kabini, duş kabini ve tuvaletler mevcuttur.

Dışarıdan istediğiniz yiyecek ve içeceği getirebildiğiniz gibi Kumbaba kamping alanında uygun fiyatlar karşılığında alışveriş yapabileceğiniz kafeteryalar bulunmaktadır. Kumbaba Plajı’na gitmek özel araçlarınızla gitmek istiyorsanız, Avrupa Yakası’ndan gelenler Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçtikten sonra Şile sapağından saparak Şile yolunu takip ettikten sonra Şile merkezine girmeden sola dönüp, ağaçlı yolu 2 km kadar takip ederek Kumbaba karavan ve kamping alanı olan Kumbaba Plajı’na varabilirsiniz. 
Hemen yanında bulunan Kumbaba tepesi de zaman zaman turistlerin uğrak yeri olmaktadır. Bu tepeden eşsiz manzaraya tanıklık edebilirsiniz. Gezilip görülmesi gereken birçok yere sahip olan doğa harikası Şile’nin eşsiz kumsalına sahip olan Kumbaba Plajı, Aynı sahil şeridindeki Ayazma Plajı, Uzunkum Plajı, Ağlayan Kaya Plajı gibi Karadeniz kıyısında olması sebebiyle rüzgarlı günlerde oldukça hırçın ve dalgalıdır. Her deniz sezonunda birçok boğulma vakalarının görüldüğü Şile denizlerinde bu sebeple denize girerken dikkatli olmalısınız.

1 yorum :

  1. gerçekten gidilmesi gereken bir yer. gittim daha önce gerçekten çok hoş bir yer.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler