Beykoz Korusu
23:35

Beykoz Korusu

İstanbul Boğazı kenarında Beykoz ilçesinde bulunan Beykoz Korusu, İstanbulluların nefes alabileceği, şehrin gürültüsünden korunup, muhteşem manzara ve doğa içinde güzel vakit geçirip dinlenebileceğiniz bir yer.
Oldukça büyük bir alana konumlanmış olan Beykoz Korusu, İstanbul Boğazı’nın kenarından Paşabahçe semtinin yanından başlayarak Riva’ya kadar uzanmıştır. II. Abdülhamit, arsanın sahibi olan Abraham Paşa’dan araziyi satın almış ve halkın kullanımına açmıştır. 

O günden bu güne kadar halkın temiz havasından faydalandığı yer olan Beykoz Korusu’nu günümüzde İstanbul Büyükşehir Belediyesi işletmektedir ve Beykoz Korusu içerisinde sosyal tesisi bulunmaktadır. Çocuklarınızın oyun oynayabileceği park alanları bulunurken restoranda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Koru içerisinde ibb sosyal tesisi ve özel bir restoran bulunmaktadır. İkisinin de kalitesi güzeldir. İbb sosyal tesisinin ücretleri biraz daha azdır. Riva Köyü ve boğaz tarafından 2 girişi bulunan Beykoz Korusu’nda 2 otopark da mevcuttur. 

Riva tarafında bulunan kapıdan girecek ziyaretçilere yol boyunca asırlık çınarlar eşlik edecektir. Yürüyüş yollarında spor yapabileceğiz yerde mesire yerleri de bulunmaktadır. Yapay mağara, havuz ve çağlayanların bulunduğu Beykoz Korusu, önceki yıllarda pek tekin bir yer olmasa da günümüzde güvenlik bakımından oldukça elverişli. Beykoz Korusu’na gitmek için Üsküdar’dan hareket eden 15 numaralı, Kadıköy’den kalkan 15F numaralı İETT otobüsüyle ulaşabilirsiniz. 

Avrupa Yakası’ndan gelecekler ise otobüslerle Kavacık’a gidip, oradan Beykoz’a giden araçlarla aktarma yapabilirler. Özel araçlarıyla gidecekler ise Anadolu Yakası’ndaki sahil yolundan Beykoz’a doğru gittiklerinde Beykoz merkezine gelmeden sağ tarafta kalan Beykoz Korusu’nu görebilirler.

Şehrin hemen içinde eski ağaçlar tarafından izole olmuş nadir yerlerin arasında bulunan Beykoz Korusu özellikle güzel havalarda spor veya piknik yapmak için tercih edilebilecek güzel bir doğal ortamdır.

2 yorum :

  1. İstanbul'da hala böyle güzel koruların kalabilmiş olması çok sevindirici.

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık çok güzel konuya değinmişsiniz ;)

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler