Altınkum Plajı / Elmaskum Plajı
23:34

Altınkum Plajı / Elmaskum Plajı


Yaz aylarında İstanbul’da denize girilecek yer arayanların imdadına yetişen Altınkum ve Elmaskum plajları Sarıyer ilçesinin Rumeli Kavağı semtinde bulunmaktadır.Yapılan araştırmalara göre İstanbul’da denize girilebilecek en temiz denizi olan Altınkum ve Elmaskum plajları birbirinden bir duvarla ayrılmaktadır.

Plajın sırtlarında İstanbul’un oksijen kaynağı olan ormanlar karşısında ise Anadolu Kavağı’ndaki Yoros Kalesi manzarasıyla yaz aylarında serinleyebilirsiniz. Denizinden bahsetmek gerekirse; boğaz içerisinde olmasına rağmen etrafında hiçbir yerleşim yeri olmadığından tertemiz ve masmavidir fakat deniz içerisinde çok az da olsa saza benzeyen otlar da bulunmaktadır. Genel itibariyle buradaki deniz suyu her sene yapılan ölçümlere göre İstanbul'daki plajlar arasındaki en temiz suyudur.

Bu plajlara toplu taşıma araçlarıyla gitmek isteyenler Hacıosman metro durağından 25A numaralı otobüslere binip son durakta inerek yada Sarıyer’den kalkan Rumeli Kavağı minibüslerine binip son durakta inerek  5 dakikalık yürüme mesafesinden plajlara ulaşabilirler. Sarıyer’den hareket eden vapurlarla da Rumeli Kavağı’na ulaşmak mümkün.  Özel araçlarıyla gitmek isteyenler Sarıyer İDO iskelesini geçip sağdan Rumeli Kavağı yoluna sapıp, yol bitinceye kadar sahil şeridini takip edebilirler. Elmaskum Plajı genişliği bakımından daha dardır Altınkum Plajı’na nazaran. Yazın sıcak tatil günlerin bu sebeple tıkış tıkış denize girilir.

İstanbul Boğaz'ında denize girme keyfini yaşabileceğiniz Altınkum Plajı  haftaiçinde biraz ferah olsa da haftasonlarında İstanbul’un her plajında olduğu gibi tıklım tıklımdır. Dışarıdan yiyecek – içecek sokabiliyorsunuz. İçeride de yiyecek alabileceğiniz yerler mevcutur. Fiyatlar dışarıdan biraz yüksek gibi görünüyor.

Giriş ücretleriyse en son haftaiçinde 10 liraydı. Biraz daha orta kesime hitap eden bu plajda bana göre verdiğiz ücretin karşılığını alabilirsiniz. Plajda serinledikten sonra diğer yazımda anlattığım Rumeli Kavağı’nda yapılabilecek aktiviteleri yapabilirsiniz. Bu iki plajın yanında sadece kadınların girebileceği kadınlar plajı da bulunmaktadır. Yan yana bulunan bu iki plajdan birine yaz aylarında serinlemek için gidebilirsiniz.


10 yorum :

  1. http://www.avsaadasiyigitlertatilkoyu.com/

    YanıtlaSil
  2. Altınkum plajı İstanbul boğazında tek denize girilebilecek yer. Biraz sazlık olsa da ideal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burası didimde :)) o altın kum çöp olmuş

      Sil
  3. Esra adli kullanicinin yorumuna katiliyorum. Keske bogazin kiymetini daha iyi bilseydik.

    YanıtlaSil
  4. apaçisi biraz fazla. küçük olduğu için tıkış tıkış denize giriyoruz. Kalitenin yükseltilmesi lazım.

    YanıtlaSil
  5. bende diyordum sitemde ne eksik siten bana güzel fikir oldu saol : )

    YanıtlaSil
  6. Bu yaz yine burada denize akıcaz.

    YanıtlaSil
  7. üfff :) nasıl bir hayat akışı yahuuuuuuuuuuu :D

    YanıtlaSil
  8. Geçen hafta cuma günü altınkum kadınlar plajına gittim
    Kadınlar plajı değildi bir kere orası
    ne yan plajdan ayıran doğru düzgün bi çit vardı ne de karşıdaki tekneleri engelleyecek bi önlem
    duşlar yetersiz soyunma kabinleri iğrenç bir şekilde pisti ve idrar kokuyordu. 35 lira verilen bi plajın tuvaletinin de ücretli olması ayrı bir saçmalıktı
    Denizin pisliğini söylemiyorum bile.
    verilen paraya yazık ve değmeyen bi hizmet var
    Yıllarca denizsiz kalsam aslan tercih etmeyeceğim bi yerdi
    teşekkürler

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler