Poyrazköy Plajı
23:33

Poyrazköy Plajı

Poyrazköy Plajı, İstanbul’un Anadolu Yakasında yaşayan günübirlik tatilcilerin Beykoz ilçesinde tercih ettiği yazın denize girilebilecek popüler yeridir.
Beykoz sınırları içinde yer alan Poyrazköy'de, doğal bir koyu çevrelemiş yapay bir liman içinde hapsolmuş denizin kıyısındaki Poyrazköy Plajı, akıntısız deniziyle güvenli yüzebileceğiniz plaj olarak görünüyor. Doğal koruması nedeniyle rüzgardan da korunan plaj özellikle yazın sıcak günlerinde en kalabalık anlarını yaşar. Plajda yürüyebilecek imkan dahi bulmanız sıkıntılı olabilir. Beykoz Poyrazköy Plajı’na giriş ücreti 5 liradır. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenler her için 5 er lira daha ödemesi gerekiyor. 
Uygun fiyat ve şehre yakınlığı sebebiyle çokça tercih edilen bir plajdır. Poyrazköy Kadınlar Plajı’nın yanında yer alan Poyrazköy Plajı’na girişte cinsiyet kısıtlaması yok. Kavacık’tan kalkan 135 numaralı otobüslerle buraya ulaşabilmek mümkün. Özel araçlarıyla gelenler araçlarını park edecek yer bulmada köy içerisinde biraz zorluk çekebilir. Yaz aylarında şehir hatları Poyrazköy’e de vapur seferleri düzenlemektedir. 
Plaj içinde soyunma kabinleri de mevcut. Dışarıdan yiyecek ve içecek sokabileceğiniz gibi içeriden de bunları temin edebilirsiniz. Poyrazköy Plajı hafta sonlarında yatların da uğrak yeri. İstanbul’un birçok marinalarından gelen yatlar burada demirlerini atmaktadır. Liman içinde olması sebebiyle de Karadeniz’in dalgalarından arınmış Poyrazköy Plajı İstanbul’daki kısıtlı sayıdaki denize girilebilecek yerlerin her türlü uygunluğu bakımından üst sıralarında yer almaktadır. Günübirlik denize gidip, yüzerek serinlemek isteyenlerin aklın köşesinde bulundurması gereken bir yer.

1 yorum :

  1. Merhabalar,

    Bu güzel vatanımızın nadide pırlanta gibi plajları karşısında bu cennet vatanı bize nasip ettiği için Cenab-ı Hakk'a hamd ve senalar olsun.

    Bu güzelliklerden bizleri haberdar ettiğiniz ve buraları fotoğraf karesinde ve yazılı metinlerde bizlerle paylaştığınız için emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler