İstiklal Caddesi
21:17

İstiklal Caddesi

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi Türkiye’nin ve Dünya’nın en önemli caddeleri arasından yer almaktadır.

Günde ortalama birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazla yaklaşık 2 milyon kişinin geçtiği, yerli yabancı turistlerin İstanbul’a ilk adım attıklarında gezmek için tercih ettiği yerlerin başında gelmektedir. Yaklaşık 1.5 kilometrelik uzunlukta Taksim Meydanı ile Tünel arasını bağlayan İstiklal Caddesi İstanbul’un eğlence, alışveriş, sanat, eğitim, dini ve birçok alandaki en önemli mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. 

Gösteri ve yürüyüş yapmak isteyenlerin de genellikle tercih ettiği yer olan İstiklal Caddesi her çeşit insanın yürüyüş yaptığı yer olmaktadır. Cadde araç trafiğine kapalıdır. Özel hal durumlarında çöp ve polis araçlarının geçişine izin verilmektedir. İstiklal Caddesi üzerinde 1990 yılından beridir günde 2500 kişi taşıyabilen nostaljik tramvay çalışmaktadır. Önceki zamanlarda bu tramvay atlı olarak çalışıyordu. 2005 yılından beridir İstiklal Caddesi üzerinde ağaç  bulunmamaktadır. 

Şehrin merkezinde bulunan İstiklal Caddesi’ne ulaşım oldukça kolaydır. Eğer Eminönü tarafından İstiklal Caddesi’ne gitmek istiyorsanız sizlere tavsiyem bu yolculuk sırasında Karaköy’den tünele girip Dünya’nın en eski ikinci metrosu özelliğine sahip olan Beyoğlu’na giden metroyu kullanınız.

Nostaljik bir atmosferi tatmak için herhangi bir yönde İstiklal Caddesi üzerinde çalışan tramvaya binmeniz de önerilir. Özellikle hafta sonlarında yaşanan kalabalıktan ötürü yürürken kimseyle temas etmeme olasılığınızın olmadığı yer olan İstiklal Caddesi birçok cafe, bar, restaurant, eğlence mekanlarının olduğu sokaklara atar damar özelliği göstererek insanları ulaştırmaktadır. Sabaha kadar ıssızlığa kavuşmamaktadır. 
Alışveriş için ekonomik yerlerin bulunduğu pasajlara sahip olan İstiklal Caddesi, birçok sokak çalgıcısına da özgürce müziklerini sergilemelerine imkan vermektedir. Birçok ırka sahip olan insanı aynı anda görebileceğiniz, bütün semavi dinlerin ibadet yerlerinin de üzerinde bulunduğu İstiklal Caddesi çok sesliliğin simgesi olmuş ve hakkını savunmak, sesini duyurmak isteyen kişilerin eylemlerini sergilediği yerdir. 

Yılbaşı kutlamaları için kesinlikle gidilmemesi gereken yer olan İstiklal Caddesi, eğer İstanbul’a ilk kez transit olarak geliyorsanız görmeniz gereken yerlerden biridir. İstanbul’da konaklayacaksanız eğer zaten buranın müdavimi olacağınız kesindir. Eğer şuan gitmeye vakit bulamıyorsanız yandaki resme tıklayarak İstiklal Caddesi'ni canlı olarak mobese kameralarından izleyebilirsiniz.

3 yorum :

  1. Yani İstiklal Caddesi emin olun ancak bu kadar güzel anlatılabilir ya. Muhteşem bir şekilde anlatmışsınız gerçekten. Şehir dışından gelen yada ilk kez istanbula gelip istiklal caddesini ziyaret etmek isteyebilecek birisi için gerçekten güzel ve eşsiz bir kaynak yazı olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. güzel bi tanıtım olmuş gitmeyen insanları aydınlatmak amacıyla çok güzel bi çalışma olmuş başarılar

    YanıtlaSil
  3. Off bir türlü göremedim şurayı. Öyle hoşuma gitti ki tekrar okuyunca yazıyı. Çok güzel olmuş. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler