Gümüşdere Plajı
20:18

Gümüşdere Plajı


İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bağlı Gümüşdere Köyü'nde bulunan Gümüşdere Plajı, Karadeniz kıyısında İstanbulluların yaz aylarında denize girebilecekleri mekanlar arasında bulunmaktadır. Hemen yanın bulunan Burç Beach ve Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu Plajı arasında kalan Gümüşdere Plajı, halk plajı olarak tabir edebileceğimiz dışarıdan içecek ve yiyecek getirilebilen bir plaj olarak karşımıza çıkıyor. Giriş ücretinin 20 tl olduğu Gümüşdere Plajı'na ulaşmak için, Sarıyer'den kalkan Gümüşdere minibüslerine veya Hacıosman metro istasyonundan kalkan 152 numaralı İETT otobüsleriyle ulaşabilirsiniz.

Polis Koleji plajının dışarıdaki ziyaretçilere kapatılması nedeniyle daha iyi kalite arayanların gitmek zorunda kaldıkları Gümüşdere Plajı, içerisindeki kafesinin fiyatlarıyla dışarıdan yemek getirmemeyi hedeflemektedir. Karadeniz kıyısında olması genelde biraz dalgalı olan Gümüşdere Plajı, derinlerde yüzmeyi sevenler için pek olanak sunmamaktadır. Bazen boğulma vakalarına her plajda olduğu gibi burada da rastlanabilmektedir.

Kilyos'tan batıya doğru gittikçe kum özelliklerinin hafif killeştiğinden Gümüşdere Plajı'ndaki kumun Kilyos'taki kuma nazaran daha güzel olduğu söylenemez. Halk plajı olması sebebiyle ailenizde veya kız arkadaşınızla giderken bir kere daha düşünmenizde fayda vardır. Hafta sonu günlerinde İstanbul'un tüm plajlarında olduğu gibi aşırı kalabalık vardır. Gümüşdere Plajı İstanbul'un orta kesimine hitap eden vasat üzerinde gidilebilecek bir yer olarak karşımıza çıkmaktadır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler