Ağva Plajı
14:33

Ağva Plajı

Ağva Plajı, Şile’nin Ağva Belgesinde yer alıp, uzun bir sahil şeridine sahiptir. Uzun kumsallara sahip olması nedeni ile yürüyüşe de çok uygundur. Ağva Plajı’nın kumları çok incedir. 
Bu yüzden çeşitli aktiviteler yapmaya uygundur. Gençler Ağva Plajı’nda diledikleri gibi plaj sporlarını yapabilirler. Ağva Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. Özel aracınızla plaja geldiğinizde gün boyu için 10 lira otoprak ücreti vermeniz gerekiyor. Bu yüzden birçok insan Ağva Plajı’na akın eder. Hafta sonları oldukça kalabalıktır. Ağva Plajının en önemli özelliği yeşillikleri de içerisinde bulundurmasıdır. 
Sahilin arka tarafında yeşil bir doğa harikası uzanır. Burada insanlar mangal yaparak karınlarını doyururlar. Daha sonra kendilerini Ağva’nın serin sularına bırakırlar. Ağva Plajı’nın çok tercih edilmesinin nedenlerinden biride, kumsalının çok temiz olmasıdır. Günümüzde insanlar doğallığını ve güzelliğini kaybetmeyen plajlara daha çok rağbet ederler. İnsanların dinlenmek istemesindeki amaçta budur. 
Temiz ve güzel yerler görerek kendilerini deşarj etmeye çalışırlar. Ağva Plajı’nın kumu İstanbul’daki plajların kalitesinden yüksektir. Denize açıldığınızda 30 metreye kadar su belinizi aşmayacaktır. İçinden derenin denize döküldüğü Ağva Plajı’nın çevresindeki güzelliklerde görülmeye değerdir. Çevresindeki koyların en güzeli kilimli koyudur. Burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. 
Ağva Plajı’nın görsel güzelliklerini bir ağaç altında dinlenerek de izleyebilirsiniz. Bazı tatilciler ağaçların altında piknik yaparak, Ağva sahilini seyrederler. Özelliklede gün batımında Ağva Plajı’nın görsel güzelliklerini seyretmeniz gerekir. Ağva Plajı’nın tertemiz sularına vuran kızıl yansımalar, sizi bir kere daha doğanın güzelliklerine hayran bırakır. Çok erken saatlerde uyanıp denize girmek isterseniz, Ağva Plajı size güzelliklerini sonuna kadar sergiler. Tertemiz ve çarşaf gibi denizi ile serin sularında bir kere daha hayat bulursunuz. 
Ağva Halk Plajı gerek rahatlığı, gerekse görsel açıdan verdiği huzurla tekrar tekrar gitmek istediğiniz bir plaj halini alacaktır. Her kesimden insanı barındıran sahilinde, çeşitli illerden gelen değişik dostluklar edinebilirsiniz.

1 yorum :

  1. Merhabalar,

    Ülkemin böyle zengin ve harika güzelliklerinin karşısında dilim tutuluyor.

    Bu harika güzellikleri bizlere bahşeden Cenab-ı Hakk'a sonsuz hamd ve senalar olsun.

    Bu güzelliklerin kadrini ve kıymetini bilmeyen hamd ve senayı da bilmez!..

    Önce bu güzellikleri bizlerle paylaşmak üzere sarfettiğiniz emek için size teşekkür eder, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler