Galata Köprüsü
18:52

Galata Köprüsü


İstanbul’da Eminönü ve Karaköy semtlerini birbirine bağlayan Galata Köprüsü 6. Yüzyıldan Haliç üzerinde iki yakayı birleştirmiştir. Birçok kere yenilenen Galata Köprüsü günümüzdeki halini ve yerini 1994 yılında almıştır. Üzerinden arabaların tramvayın ve yayaların geçebildiği Galata Köprüsü amatör balık tutanların da tercih ettiği yerlerin  başında gelmektedir.


Haliç içerisindeki istavrit ve benzeri balıkları burada tutabilirsiniz. Köprü gece kapanıp büyük gemilerin Haliç’e girmesine izin vermektedir. Dünya üzerindeki en geniş ikinci köprü özelliğine sahip olan Galata Köprüsü’nün altında insanların yemek yiyebileceği  bir çok cafe ve balık restoranı bulunmaktadır. İstanbul’da balık yiyebilecek mekanların başında gelen ve deniz üzerinde yüzen yere ulaşmak için Zeytinburnu Kabataş arasında çalışan tramvaya binerek Eminönü veya Karaköy durağında inip köprü üzerine doğru yürüyebilirsiniz. 

Her bütçeye uygun balık yiyebileceğiniz içkili ve içkisiz restaurantların yanı sıra, balık tutabileceğiniz malzemelerin satın alınabileceği yerler de bulunmaktadır. İstanbul’da gezilecek yerlerin tam merkezi konumunda olması sebebiyle burayı transit geçmeyip biraz vakit geçirebilirsiniz. Büyüleyici manzarasıyla Galata Kulesi’nin tepeden baktığı Galata Köprüsü İstanbul’un simgeleri arasında yer almaktadır. 

Fotoğraf tutkunları için birçok malzemeyi sunan Galata Köprüsü’nde 2003 yılından beridir köprünün alt katı hizmet vermektedir. Alt katından tamamen yürüyerek diğer uca gidemiyorsunuz. Köprünün ortasında tekrardan köprünün üzerine çıkmanız gerekmektedir. İstanbul’un en önemli yerlerinden birinin üzerinde kurulmuş olan Galata Köprüsü tarihiyle ve mimarisiyle gezilecek yerlerin başında gelmektedir.

2 yorum :

  1. Köprünün altından yürüsen yarısına kadar kesintisiz yürüyüp sonradan üstüne çıkıp diğer tarafa geçmeniz gerekiyor. Üstünden yürüseniz balıkçılar esir almış, kafanıza olta yemeniz an meselesi.

    YanıtlaSil
  2. Galataköprusu cok guzel bir yer :)

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler