Beykoz Küçüksu Plajı
17:43

Beykoz Küçüksu Plajı


Beykoz Küçüksu Plajı İstanbul Boğazı’nda Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri arasında İstanbul Boğazı’nda kumda denize girilebilecek tek yerdir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin  sonradan kum dökerek yaptırdığı bu tarihi plaj 300 kişilik kapasitesiyle İstanbulluların denize girme ve güneşlenme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
Anadolu Hisarı'nın yakınında bulunan Beykoz Küçüksu Plajı’nda bulunan bu plajda şezlong, şemsiye, cankurtaran, kurtarma boyu ve ambulans hizmetlerinden yararlanabiliyorsunuz.
Her ne kadar İstanbul Boğazı’nda olsa da deniz temizliği bakımından İstanbul’un diğer plajlarından pek farkının olmadığı düşüncesindeyim. Konum itibariyle oldukça akıntılı bir denize sahip olan Beykoz Küçüksu Plajı‘nda özellikle iyi yüzme bilmeyenlerin pek açılmaması tavsiye edilir. Beykoz Küçüksu Plajı’na ulaşmak için Beykoz, Kadıköy, Kavacık ve Üsküdar’dan kalkan birçok otobüse binip Küçüksu durağında inebilirsiniz. Avrupa Yakası’ndan gelmek isteyenlerse vapurla Anadolu yakasına geçip ulaşabilirler. 300 metre uzunluğunda olan Küçüksu Plajı’nda büfe de bulunmaktadır.
Dışarıdan yiyecek ve içecek getirme imkanına sahipsiniz. 1940’lı yıllarda ilk kez açılan Beykoz Küçüksu Plajı, 90’lı yıllarında başında kapanmıştır. 2000’li yıllarda tekrar onarımdan geçip temizlenerek hizmete açılan Küçüksu Plajı maziyi tekrar yaşamak isteyenler ve bu plajın tarihi havasını tatmak isteyenler için İstanbul Boğazı’nda köprü manzarası eşliğinde denize girme fırsatı sunmaktadır.

1 yorum :

Gezilecek Yerler