Galata Kulesi
01:01

Galata Kulesi


 İstanbul’un Karaköy sırtlarında Galata semtinde bulunan Galata Kulesi, yerden 70 metre yüksekliğiyle Haliç’ten İstanbul Boğazı’na geniş bir açıda ziyaretçilerine İstanbul manzarası izleme imkanı sunmaktadır. Hezarfen Ahmet Çelebi’nin ilk uçuş denemesini bu kuleden yapıp Üsküdar’a kadar uçmuştur.

Konum itibariyle eski İstanbul diye adlandırılan Haliç bölgesini cepheden ve tepeden gören bu Galata Kulesi İstanbul aşıkları için İstanbul’u izleme olanağı vermektedir. Galata Kulesi’ne ulaşım Taksim’den İstiklal Caddesi’nden yürüyerek veya tramvayla Galata semtine gidip kulenin tepesini görerek kuleye vararak,

Eminönü tarafından finikülerle Karaköy durağında inip Karaköy Bankacılar Caddesi’nden yukarı doğru yay olarak tırmanarak veya Dünya’nın en eski 2. metrosu özelliği taşıyan Sultan İkinci Abdülhamit Han tarafından yaptırılan Karaköy ile Beyoğlu’nun birleştiren nostaljik tünelledir. Tünel ücreti son yapılan fahiş zamla birlikte 2,5 Türk Lirası olmuştur. 

Özellikle yaz akşamları ay ışığıyla birlikte size harika bir ortam yaratan Galata Kulesi, gündüz manzarasıyla da İstanbul’a tepeden baktırabiliyor. Kız Kulesi gibi panoramik bir bakış sağlayan Galata Kulesi üzerinden bir tur atarak İstanbul’un büyük bir kısmını görebileceksiniz. 

Tarih koklayarak muhteşem manzarayı seyrederken balkonda bulunan işletmeden içecek veya yiyeceğinizi alabilirsiniz. Ayrıca muhteşem manzarayı canlı olarak İstanbul Canlı Mobese Kameraları'ndan izleyebilirsiniz. Osmanlı, Bizans ve Cenevizlilere tarihte ev sahipliği yapan Galata Kulesi’nin giriş ücreti yerli turistlere 5 lira, yabancı turistlere ise 10 liradır. İstanbul’un sembollerinden biri olan Galata Kulesi’ne çıkıp İstanbul’u bir de buradan izlemenizi tavsiye ederim.

8 yorum :

  1. benim için istanbulun anlamı.bilgiler için sağolun

    YanıtlaSil
  2. Haliç Sultanahmet Üsküdar Galata... Hepsi ayaklarınızın altında. İstanbul!un en güzel manzaralarından birine sahip.

    YanıtlaSil
  3. İstanbul'a her gittiğimde uğradığım bir mekandır.

    YanıtlaSil
  4. Turistlere burada göz göre göre kazığı sokuyorlar gerçekten. Çifte ayrımcılık uygulanıyor Galata Kulesi fiyatlarında. Yabancı arkadaşınızı buraya getirdiğinizde böyle bir durumla karşılaşacağınızı bilin. Olayı nasıl anlatacağınızı düşünün.

    YanıtlaSil
  5. Restoran fiyatları biraz pahalı. Paragöz gibi durmaktalar, iki bardak çay içirmiyorlar.

    YanıtlaSil
  6. cevizliler ne yahu cenevizliler olmasın o!

    YanıtlaSil
  7. Restoran işletmesi gerçekten çok kazıkçı. Kazıklanmamaya dikkat edin.

    YanıtlaSil
  8. Cebiniz şişkin gidin. Her an kazıklanabilirsiniz. Dikkatli olmakta fayda var.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler