Kız Kulesi
23:13

Kız Kulesi


İstanbul’da mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri olan Kız Kulesi, Üsküdar Salacak semtinde Üsküdar’da Bizans Dönemi'nden kalan tek yapı olarak özelliğini korumaktadır. İstanbul’un simgelerinden biri olan, her gün yüzlerce yerli, yabancı turiste ev sahipliği yapan Kız Kulesi sahip olduğu manzarayla gelenleri büyülemektedir. Ayasofya, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Galata Kulesi, Galata Köprüsü gibi tarihi yapıları aynı anda buradan görebileceksiniz.

Kız Kulesi'ne Avrupa Yakası’ndan gitmek için Kabataş’tan veya Ortaköy’den kalkan teknelerle ulaşabilirler. Beşiktaş’tan Üsküdar’a motorlarla ulaşıp Üsküdar İskelesi’nden 10 dakikalık yürüyüş sonrasında ulaşılan Salacak’tan kalkan teknelerle de gidebilirler.

Anadolu Yakası’ndan tek ulaşım Kız Kulesi’nin 50 metre ötesinden Salacak’tan kalkan teknelerledir. Öğrenciler için 10, yetişkinler için tekne ücretinin 15 olduğu Kız Kulesi'nden dönüş yolunda ücret ödemiyor ve istediğiniz yere giden tekneye binebiliyorsunuz.

İstanbul Boğazı 360 derece görebilen bir konumda olan Kız Kulesi’nden tarihi yarımadayı Marmara Denizi girişini degörebilmektesiniz. Kıyıdan 50 metre uzaklıkta olan Kız Kulesi’nin tepesinden denize bakıldığında kulenin önceden yıkılmış parçaları da görülebilmektedir.
Önceden gemi geçişler Kız Kulesi ile Anadolu Yakası arasından sağlanmaya çalışılırken Avrupa Yakası’ndan Kız Kulesi’ne bağlanan çelik halat Kız Kulesi’ni Avrupa Yakası’na doğru yıkmıştır.

Kız Kulesi’nin altında bulunan restoranda loş bir ortamda güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Restoranın yemekleri pek iyi değildir. Kulenin üzeriden çay kahve içebileceğiniz bir işletme bulunmaktadır fakat fiyatlar biraz pahalıdır. Sevgiliyle gidilmesi gereken yer olan Kız Kulesi’de haftada ortalama 6 evlenme teklifi yapılmaktadır. İstanbul’un en güzel mekanlarından birine İstanbul’a uğradığınızda veya İstanbul’daysanız kesinlikle gitmenizi öneririm.
 

11 yorum :

  1. Hiç gitmediğim ama defalarca üsküdarda önünden geçip ben de bir gün gideceğim dedğim yer.

    YanıtlaSil
  2. Çok sevdiğim ve tekrar tekrar gitmek istediğim bir yer.Bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgilinizle (varsa) mutlaka buraya gidin. Romantik bir ortam. Özellikle geceleri restaurantında yemek yemek biraz tuzlu olsa da değer.

    YanıtlaSil
  4. Kulenin üzerinde karşılaşacağınız manzara süper. Büyüleyici bir atmosferi var. Keşke bir daha yalnız gitmemek nasip olsa...

    YanıtlaSil
  5. Aşk'ın simgesi. İstanbul'a olan aşkımın nedenlerinden biri. Harika bir yapıt.

    YanıtlaSil
  6. İmkanınız varsa restoranında da yemek yiyin derim. Romantik bir gün geçirmek için ideal.

    YanıtlaSil
  7. kız kulesıne gıtmek ne kadar salacaktan

    YanıtlaSil
  8. Salacak'tan tekne ücreti 5 lira, Kabataş'tan 7 liraydı en son.

    YanıtlaSil
  9. Sevgilinizi özel bir günde mutlaka buraya götürün. Fiyatlar biraz pahalı olsa da değer. Özellikle akşam üstü parıldayan kule ve boğaz manzarası... Paha biçilemez.

    YanıtlaSil
  10. Kız Kulesi ziyaret ücreti çok fazla. Yaptıkları birkaç tamirattan sonra bu kadar zamlanması çok saçma.

    YanıtlaSil
  11. vapurla üsküdardan indikden sonra kac dakikada gidebilirim salacağa ?

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler