Marmaracık Koyu / Golden Beach Club
18:44

Marmaracık Koyu / Golden Beach Club



Marmaracık Koyu İstanbul’da Sarıyer ilçesine bağlı Rumeli Feneri Köyü yanında Karadeniz sahili boyunca bulunan koylardan biridir. Sarıyer üzerinden Acarlar’dan Rumeli Feneri yoluna girerek Koç Üniversitesi’ni geçtikten sonra Garipçe sapağına gelmeden çıkacak olan tabelalara bakarak sola dönüp bu güzel koya gidebilirsiniz.
Toplu taşıma araçlarıyla gelmek isteyenler ise Hacıosman metro durağından kalkan 150 numaralı İETT otobüslerini kullanarak son durak olan Rumeli Feneri Köyü’ne gittikten sonra, 15 dakikalık yürüme mesafesinde olan Marmaracık Koyu’na ulaşabilirler. Ayrıca koyda bulunan işletmenin de Taksim’den servisleri vardır. Biraz Marmaracık Koyu’nu anlatmak gerekirse sessiz sakin yaklaşık 500 m uzaklığında yerleşim bulunmayan, kafanızı dinleyebileceğiniz bir yer.  
Plajının kumu  her ne kadar Kilyos plajları gibi altın sarısı ve un gibi olmasa da elverişlidir. Deniziyse biraz sığdır. Deniz içerisinde su yılanlarıyla karşılaşma ihtimaliniz yüksektir. Doğal güzelliği, sessizliği Marmaracık Koyu'nun güzel tarafları olsa da kötü bir işletmeye sahiptir. Golden Beach Club işletmesinin size sunduğu imkanlar ile bisiklet parkurunda her mevsim bisiklete binebilirsiniz. Yaz aylarında ise Marmaracık Koyu'nda deniz trambolini, voleybol sahasından yararlanabilirsiniz. Her şey buraya kadar güzel fakat çok ilgisiz ve paragöz elemanlara sahiptir. Gittiğinizde dikkat etmenizde fayda var bu konuda.  
Golden Beach Club’da gece konaklama imkanları mevcut. Bungalovlarda yada otelde kalabilirsiniz. Gece kalma ücreti ortalama olsa da bu ücret içinde kahvaltı ve diğer yemek fiyatları dahil değildir. Dışarıda arabanızı rahat park edebileceğiniz güvende bir yer varsa oraya park edin, yoksa otoparktan da ücret almaktalar. Yaz aylarında Marmaracık Koyu'na günübirlik gidecekler kişi başı 40-50 lirayı gözden çıkarmalılar. Aynı fiyata daha kaliteli hizmet alabileceğiniz Solar Beach mevcuttur fakat işletme yönünden eksi puan alsa da sessiz oluşu ve doğal güzelliği artı özellik olarak eklenebilir Marmaracık Koyu’nun hanesine. 
Sizlere tavsiyem yaz aylarında buraya denize girmek için uğramamanızdır. Aynı fiyata daha güzel bir yerde daha kaliteli hizmet alabilirsiniz fakat kış aylarından şehrin gürültüsünden kaçıp kafa dinleyebilirsiniz. Bebekli aileler için de gidilebilecek bir yer olarak görünüyor. Birçok aktiviteyi yapma olanağınız var. Yürüme ve bisiklet parkurunda atvlere de binebilirsiniz.

5 yorum :

  1. Merhaba
    Bu hafta solarbeach e gitme niyetimiz var. Bebekle gidecegim icin mekan icindeki restaurantlara bakmak istedim. Ama internette hicbir sey bulamadim. Ne pisiriler fiyatlar nedir hiiic bir bilgi yok.. Siz haberdar misiniz?

    YanıtlaSil
  2. merhaba,

    solar beach hakkında http://gidilecekmekanlar.blogspot.com/2012/02/kilyos-solar-beach.html linkinden detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Mekan içerisinde birkaç restaurant mevcut. Fiyatlar dışarıya göre biraz pahalı. bebeğinizin vakit geçireceği yer mevcuttur solar beachte.

    YanıtlaSil
  3. dışarıdan yemek getirilebilyor muyuz mu acaba? yemek dediğim atıştırmalık?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. peki bir bilgim yok ama bu tip yerlere genelde dışarıdan yiyecek getierilemiyor. kilyos taki benzer yerlerde yasak olduğu gibi.

      Sil
  4. Harika bir yere benziyor. Fotoğraflar her şeyi anlatıyor.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler