Elmasburnu Plajı
20:51

Elmasburnu Plajı

Elmasburnu Plajı Riva’da bulunan koylarda yer alan plajlardan biridir. Riva 1. Koy olarak da adlandırılan Elmasburnu Plajı, Eşek Adası manzarasına da sahiptir.  
Riva’ya ulaşabilmek için İstanbul’dan yarım saat kadar yolculuk yapmanız gerekir. Elmasburnu bu açıdan tatilcilerin oldukça fazla tercih ettiği bir plajdır. Elmasburnu Plajı, Riva’nın en çok tercih edilen plajıdır. Uzun bir kumsala sahiptir. İnsanlar, Elmasburnu Plajı’nı daha çok yeşillikle bir arada olduğu için tercih ederler. Elmasburnu’nun manzarası mükemmeldir. Özelliklede yüksekten Elmasburnu Plajı’na bakıldığında, çok güzel bir manzarayla karşılaşırsınız. 
Kayalıkların, ağaçların ve denizin muhteşem uyumu sizde mutluluk uyandırır. Elmasburnu Plajı’nın güzelliği yanı sıra, gerisinde kalan piknik yeri de çok meşhurdur. Piknik yerinde insanlar gönüllerine göre, yemekler hazırlayarak yerler. Daha sonrada Elmasburnu kıyılarında denize girip, güneşlenirler. Elmasburnu Plajı, hem denize girmek, hem sahilinde yürüyüş yapmak, hem de piknik zevkinize cevap verebilecek bir plajdır. 
Elmasburnu’nda insanlar kayalıkların üzerinde balık avlarlar. Çok zevkli olan bu hobi sayesinde doğanın ve avcılığın tadını çıkarırlar. Elmasburnu’ndaki sessizlik tatilcilerin tam istediği türdendir. Riva Elmasburnu’nunda kamp yapma olanağınız da vardır. Giriş ücretlidir. Araçlarınızla giriş yapabiliyorsunuz. İnsanlar Elmasburnu Plajı’nı ziyaret ettiklerinde huzurun ne demek olduğunu bir kere daha anlamış olurlar. Çok gürültülü bir ortam sevmeyen tatilcilerin İstanbul’a yakın olması sebebi ile ilk tercihleri arasındadır. 
Elmasburnu Plajı tepeden sahile kadar uzanan kayalıkları ile de bilinir. İnsanlar bu kayalıklardan denizi seyretmeye bayılırlar. Denizin bazen dalgalı olması ve kayalara vurması, hoş sesler ortaya çıkarır. Elmasburnu Plajı, tatilini sessiz ve aynı zamanda göz doyurucu güzelliklerle baş başa geçirmek isteyen insanlar için çok uygundur. Burada yaşanan tabiat olaylarının her karesini fotoğraflayarak, yeni hatıralar yaratabilirsiniz. Elmasburnu Plajı’nın kendine has yapısı ve büyük şehre yakın olmasına rağmen  yapısını bozmaması nedeni ile ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

1 yorum :

  1. Merhabalar,

    Ne güzel sessiz ve sakin bir pilajmış. Paylaşımınız için emeğinize ve gönlünüze sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Selam ve dualarımla birlikte Cuma'nız hayırlı ve mübarek olsun.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler