Boğaz Turu
23:18

Boğaz Turu

Asya ve Avrupa kıtaları ayıran sınır olan İstanbul Boğazı, İstanbulda gezilecek yerler listesinde ilk sırada gelmektedir. Yapacağınız boğaz turuyla kısa zaman içerisinde bir çok eşsiz güzelliği, yalıları, sarayları, köprüleri, evleri, hisarları ve görülmesi gereken birçok yeri görebileceksiniz.
İstanbul dışından gelip ilk kez İstanbul’u gezeceklerin yanı sıra İstanbul’da oturanların da ömürlerinde en az bir kere yapması gereken İstanbul Boğaz Turu, birçok tur şirketi ile şehrin farklı yerlerinden kalkan motor veya vapurlarla düzenlenmektedir. İstanbul’da her zaman vakti olanlar için Boğaz Turu’nu bahar ve yaz aylarında yapmaları tavsiye edilir. Soğuk günlerde İstanbul Boğazı’nda esen soğuk rüzgarlar turunuzu tekne içinde geçirmeniz zorunda bırakacak.
Bu da görüş açınızı ve boğaz havasını tam anlamıyla almanızı engelleyeceğinden, havanın güzel olduğu günlerden birinde İstanbul boğaz turu yapınız. İstanbul dışından birkaç günlüğüne İstanbul’u gezmeye gelenler içinse kısıtlı zamanları olduğu için pek tercih şansı kalmıyor. Yaklaşık 10 – 15 lira arasında İstanbul’da boğaz turu yapabilirsiniz. Yada özel olarak kiralayabileceğiniz teknelerle boğazda tur, düğün, nişan, doğum günü, kahvaltı, iş yemeği gibi organizasyonlar yapabilirsiniz. Bu konu hakkında detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için  www.bogazturu.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul boğaz turu yapan Turyol Eminönü’nden saatte 1 kalkışlı olarak 12 lira karşılığında size İstanbul boğazını gezdirmektedir. Aynı tur şirketinin Üsküdar kalkışlı tur ücreti 10 liradır. Kadıköy’den hafta sonlarında düzenlenen 4 seferin ücreti de 12 liradır. İstanbul şehir hatları Kış aylarında sadece kısa turlar düzenlemektedir. Eminönü ve Ortaköy kalkış olan bu turların ücreti 10 liradır. Uzun turlar ise yaz aylarından düzenlenmekte olup Eminönü’nden Anadolu Kavağı’na kadardır.
Sırasıyla Eminönü, Beşiktaş, Kanlıca, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nı izleyen tur Anadolu Kavağı’nda son bulmaktadır. Sadece gidişin 15 lira olduğu boğaz turuna gidiş-dönüş için 25 lira vermeniz gerekmekte. Dentur motorları Beşiktaş ve Kabataş iskelelerinden 12,5 lira karşılığında günde bir sefer düzenlemektedir. Yaz aylarında bu kalkış yerlerine Avcılar ve Üsküdar’da eklenmektedir. Yapacağınız İstanbul Boğaz Turu sayesinde boğaz havası almanın yanı sıra tarihe tanıklık eden muhteşem saraylar, yalılar, kalelerin yanı sıra görülmesi gereken koruları da denizden görebileceksiniz.
Eminönü’nden başlayan bir boğaz turunda Avrupa yakasından sırasıyla Galata Köprüsü, Galata Kulesi, Karaköy, Kabataş, Dolmabahçe Sarayı, Beşiktaş, Yıldız Parkı, Ortaköy, Kuruçeşme, Arnavutköy, Bebek, Rumeli Hisarı, Emirgan, İstinye’yi görebileceksiniz. Anadolu yakasından ise Mihrabat Korusu, Anadolu Hisarı, Kandilli, Çengelköy, Beylerbeyi Sarayı, Fethi Paşa Korusu ve Üsküdar’ı görebileceksiniz.
Yukarıda sayılan turların hepsi kısa boğaz turu yapmaktadır. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne kadar gelip karşı yakaya geçerek tur son bulmaktadır. Sizlere tavsiye uzun turu seçmeniz olacaktır. Böylece boğazın kuzey taraflarını da görme olanağına sahip olacaksınız. Yaz aylarında Güneş’in biraz daha geç batması sebebiyle kullanımı daha uygun olacağından saat 18:05’te Eminönü’nden kalkıp Anadolu Kavağı ve Rumeli Kavağı’na kadar devam eden şehir hatları vapuruna binerek 1,5 saatte tüm boğazı görmüş olabilirsiniz.
Ücreti normal akbil ücretine eş olan bu ulaşım aracı sizlere geri dönüş imkanı sunmasa da Sarıyer’de inerek Sarıyer Börekçisi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Herkesin ömründe en az bir kere yapması gereken İstanbul Boğaz Turu, sizi İstanbul’a bir kez daha aşık edecektir.

2 yorum :

  1. Güzel bir paylaşım, yazarım eline yüreğine sağlık. Boğazda özel geziler düzenlemek isteyen arkadaşlar için ben de bogazturu.com sitesini tavsiye edebilirim. Mezuniyet törenimiz için bu firmanın teknelerini kullandık ve herkes çok eğlendi.

    YanıtlaSil
  2. Joy Boğaz Tekne Turu ile özel günlerini unutulmaz kılmak için hizmet vermekteyiz. Hem boğaz turumuzu hem de doyumsuz lezzetli menülerimiz ile keyifli vakitler geçirebileceksiniz. Sizler için boğaz turunu eğlenceli bir hale çevirmeyi amaçlıyoruz, ekstra organizasyonlarımız ile unutulmaz bir anı yaşatıyoruz. Sadece kişisel olmayıp genel etkinliklerimiz içinde hizmet vermekteyiz. Düğün, Nişan, Kına, Sünnet, Şirket Yemekleri, Fasıl Geceleri, Doğum Günleri gibi birçok organizasyonlarımızda 1000 kapasitelik teknelerimizde siz değerli müşterilerimiz için kaliteli personeller eşliğinde düzenlemekteyiz. Bu özel günlerinizi ve en mutlu anılarınızı İstanbul Boğazı ile taçlandırın.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler