Florya Menekşe Plajı
18:14

Florya Menekşe Plajı


Florya Menekşe Plajı, Küçükçekmece Gölü'nün hemen yanında Marmara Denizi kıyısında 620 metre sahil şeridi boyunca uzanmış, şezlong, şemsiye, duşakabin, tuvalet hizmetlerinin bulunduğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tarafından onarım sonucu halka açılan girişin ücretsiz olduğu bir plajdır.
Ücretsiz olması sebebiyle en az ücretli plajlar kadar kalabalık olan Florya Menekşe Plajı'na ulaşmak için metrobüste Küçükçekmece durağından indikten sonra denize doğru 5 dakika yürümeniz gerekmektedir. Sirkeci - Halkalı trenini kullanlarsa menekşe durağında inip yürüme mesafesinde olan Florya Menekşe Plajı'na ulaşabilirler.

Yanında bulunan ücretli girişin olduğu Florya Güneş Plajı'ndan oldukça kalite ve sosyal ortam bakımından düşüktür. Halk plajı olması sebebiyle iç çamaşırla girenlerin hala olduğu bir plajdır. İçerisinde 3 adet büfe bulunan Florya Menekşe Plajı'na dışarıdan yiyecek ve içecek getirmek serbesttir. Yapılan ölçümlere göre denize girilebilecek seviyede temiz olduğu kanıtlanan Florya Menekşe Plajı, İstanbul'da yaşayıp denize girme yerleri arayanlar için bir alternatif oluşturmaktadır.

Kış aylarında ise hemen yanında bulunan bisiklet yolunda bisikletinizle seyahat edebileceğiniz veya plajında yürüyebileceğiniz bir yer olan Florya Menekşe Plajı, dalga sesleri eşliğinde kafasınızı dinleyebileceğiniz güzel bir yerdir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler