Kleopatra Plajı
23:45

Kleopatra Plajı

Kleoptra Plajı, Alanya Kalesi’nin etekleri boyunca uzanır. Girişinde Damlataş Mağarası vardır. Damlataş Mağarası’na müze kartı ile girilebilmektedir. 
Kleoptra Plajı’nın adı mitolojik zamanlardan gelmektedir. Kleoptra buraya her geldiğinde bu plajdan denize girermiş. Sahili oldukça temiz olan Kleoptra Plajı, Türkiye’dekimavi bayraklı plajlardan biridir. Mavi bayrak almasının en büyük nedeni, sahilinin ve denizinin temiz olmasıdır. Denizine girildiğinde, ayaklarınızı görmeniz mümkündür. 
Çeşitli dalış faaliyetlerine katılırsanız, balıklarla birlikte yüzebilirsiniz. Çeşit çeşit balıkları görerek ufkunuzu biraz daha genişletmiş olursunuz. Bunun yanında Kleoptra Plajı’na giriş ücretsizdir. Kendi şemsiyeniz ile birliktede sahilinde dilediğiniz gibi tatilinizi yapabilirsiniz. Karnınız acıktığında size cevap verebilecek birçok büfesi bulunur. İstediğiniz her şeyi bu büfelerden temiz edebilirsiniz. Kumları oldukça değerlidir. 
Çünkü çok nadir bulunan bir kuma sahiptir. Bu yüzden sahili sıkı bir şekilde koruma altındadır. Buradan Güneş’in batışını seyretmek oldukça zevklidir. Gökyüzünün verdiği renkler Güneş batımında oldukça güzeldir. Turistler bu eşsiz kumsalı görmek için her sene Kleoptra Plajı’na akın ederler. Yerli turistlerden çok yabancı turistler burayı tercih eder. Konaklama için kalabileceğiniz birçok otel vardır. Kışında bazı aylarda da burada denize girilebilir. 
Özelliklede yabancı turistler Kleoptra Plajı’nın güzelliklerinden daha farklı faydalanmak için kış aylarında burayı tercih ederler. Kış mevsiminde sahili daha tenhadır. Kleoptra Plajı’nda tekne turlarına katılabilirsiniz. Ayrıca birçok faaliyetten faydalanmak mümkündür. Tekne turlarının yarattığı olumsuz durumlarda bulunur. 
Tekne turundaki insanlar çeşitli çöplerini çekinmeden denize bırakırlar. Ülkemizde çok nadir bir deniz ve kumsal sergileyen Kleoptra Plajı bulunamayacak güzellikte bir plajdır. Özellikle de jet ski gibi aktivitelerden bol şekilde yararlanılır. Sizinde istediğiniz biraz huzur ve kusursuz bir tatilse Kleoptra Plajı’nı ziyaret etmelisiniz.

1 yorum :

  1. Merhabalar,

    Bu güzel paylaşımınız için teşekkürlerimi sunarım.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler