Cunda Adası
23:22

Cunda Adası

Cunda Adası, Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı bir cennet köşesidir. Diğer adı Alibey Adası olan Cunda Adası’nda tatil yapmak size çok keyifli gelecektir. 
Adaya yolunuz düştüğünde yapacağınız ilk iş, dar sokaklarında kendinizi kaybedene kadar gezmek olacaktır. Eski Rum evlerinin arasında çalan hafif müzikler eşliğinde, Arnavut kaldırımlarından yavaş yavaş yol alırsınız. Elinizde muhakkak bir fotoğraf makinesi bulundurmanız iyi olacaktır. 
Belki çok iyi dostluklar edinip, güzel hatıralarla ayrılabileceğiniz nadir yerlerden biridir Cunda Adası. Adanın Papalina balığı çok meşhurdur. Ayvalık tostu da damağınızda farklı bir lezzet bırakır. Özelliklede sakızlı dondurması yenilmeden dönülmemelidir. Herkesin gayet sevecen ve güler yüzlü olduğu Cunda Adası’nda insanlar balık üzerine restoran işletmeciliği ve takı işleriyle hayatlarını sürdürürler. 
Halkı süs eşyaları da üretip satarak ekonomiye katkıda bulunurlar. Burada satılan takılar tamamen el işçiliğidir. Cunda Adası’nda size her zaman yardım edecek bir insan mutlaka bulursunuz. Doğallığını kaybetmemesi, içinde yaşayan insanların doğal olmasından kaynaklanır. Cunda'da Eski Rum evleri hala ayakta olduğu için, birçok turistin ilgisini çeker. Sabahtan akşama kadar Rum evlerinin arasında dolaşırken, canınız soğuk bir şey içmek isterse, meşhur limonatasından muhakkak içmelisiniz. 
Türkiye sınırları içinde yapılan ilk boğaz köprüsüyle Ayvalık’tan araçların da gidebildiği Cunda adası İstanbul’dan yaklaşık 500, İzmir’den yaklaşık 150 kilometre uzaklıktadır. Gün geçtikçe daha çok adı duyulan Ayvalık Cunda Adası’nda, Cennet Tepesi adında bir tepe bulunmaktadır. 
Bu tepede göreceğiniz manzarayı, bir ressam bile kaleme dökemez. İstediğiniz kitapları bulabileceğiniz bir kütüphane vardır bu tepede. İnsanlar bu manzara karşısında bir ağaç altında oturup kitap okurlar. Zaman zaman manzaraya da bakarak, okudukları kitapları daha çok özümserler. Zeytinlikleriyle de meşhur olan Cunda Adası’ndan dönerken, doğal zeytinyağı ve doğal sabunlarınızı da almayı unutmayın. 
Ayrıca tarihi kilisesini de ziyaret ederek, görsel zevkinizi artırabilirsiniz. Cunda Adası anlatıldığı gibi hem gezmek, hem de tarihle iç içe olmak için tercih edilmesi gerekilen görsel bir şölendir.

4 yorum :

  1. Sizin fotograflara bakılırsa orası Cunda değil de Venedik sanırım.

    YanıtlaSil
  2. Evet ilk fotoğraf Cunda değil :)

    YanıtlaSil
  3. 2. foto antalya yat limanı

    YanıtlaSil
  4. Fotoğraflar genelde var oldandan daha iyi görüntüle veriyor. Bir gezgin olarak bunu diyebilirim. Elbette ada da güzel tabi.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler