Kıyıköy
21:52

Kıyıköy

Kıyıköy Kırklareli’nin Vize ilçesinde yer alan bir beldedir. Lidyalılar tarafından MÖ 500 yılında kurulmuş eski bir yerleşim yeridir. Özelliklede İstanbul’da bulunan halk hafta sonları Kıyıköy’ü şenlendirir.

Kıyıköy, girişinde sizi surlarla karşılar. Taştan Rum evleri hala ayaktadır. İstanbul’a 164 km uzaklıktadır. 100 km düz bir yolda gidip, 64 km ağaçlı yollardan geçerek Kıyıköy’e ulaşırsınız. Çeşitli pansiyonlar ve oteller barındıran Kıyıköy, kısa süreli tatiller için çok uygundur.

Denizinde yüzebilir, sahilinde incecik kumlarında uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Karadeniz’in dalgaları hırçın olduğu için denize girilirken dikkat etmekte fayda vardır. Deresinde kano ve sandal keyfi yapmak, yerli turistlerin en büyük eğlencelerinden biridir. Kıyıköy halkı çok yardımsever ve sevecen yüzleriyle adeta turistleri kendilerine hayran bırakırlar. Halkı balıkçılıkla ve hayvancılıkla geçimini sağlar. Kaldığınız pansiyondan dışarı çıkınca, bir rüzgar yüzünüze hoş geldin diyerek dokunur adeta.

O güzel hayvan çıngırakları eşliğinde kahvaltı yapabileceğiniz, küçük lokantalar bulunur. Balığı mutlaka deniz kenarındaki lokantalarda yemek, balığı daha lezzetli hale getirir. Olabildiğine yeşilliğin ve mavinin hüküm sürdüğü Kıyıköy, Aya Nikola Manastırı ile de ünlüdür. Bu manastır tarihin adeta dile gelmiş halidir. Son zamanlarda yapısının bozulması üzerine, düzeltme çalışmaları başlatılmıştır. Kekik kokusuna doyamayacağınız Kıyıköy, hafta sonunda şehrin stresini azaltmak amacı ile tercih edilmesi gerekilen bir doğal güzelliktir.

Pabuç deresinde deniz bisikletine binebilir,uzun dere kıyısında sarı nilüferler içinde yürüyüşler yapabilirsiniz. Kıyıköy meydanında ihtiyaçlarınızı giderebilecek, küçüklü büyüklü dükkanlar bulunur. Pek çok kıraathanesi vardır. İnsanlar bu kahvelerde oturarak günün yorgunluğunu atmaya çalışırlar. Bağlı bulunduğunuz bir köyünüz yoksa iki günlüğüne gidip, bu duyguyu iliklerinize kadar yaşayabilirsiniz.

Bunun dışında yaşayacağınız her şey, size inanılmaz mutluluk ve huzur verecektir. Kıyıköy’de zaman zaman köy düğünlerine de denk gelebilirsiniz. Köy halkı sizi gittiğiniz düğünlerde bile, onlardan biri gibi ağırlayıp, gerçek insan sevgisinin değerini sunarlar.

Birçok sanatçı ve ünlü ismin kaçamak yeri olan yerde aynı zamanda sayısız film ve klip çekilmiştir. Kıyıköy’e gidin, görün ve muhakkak o insanların arasında samimiyetin gerçek haline tanık olun.

2 yorum :

  1. adını sıklıkla duyup gitmek istediğim yerlerden çok hoş fotolar...

    YanıtlaSil
  2. İstanbul'a yakınlığı ile doğa severlerin değerlendirmesi gereken Karadeniz'in incisi.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler