Ayvalık
15:15

Ayvalık

Ayvalık, Balıkesir’e bağlı bir Ege kasabasıdır. Ayvalık ilçesi tatilcilerin yoğun ilgisi nedeni ile 10 sene önceki halinden çok daha farklıdır.
İyi yönde olan bu farklılaşma ile birlikte, turist sayısı hızla artmaktadır. Ayvalık'ta yaşayan insanlar gelen turistlere samimi bir şekilde davranarak, güzel bir izlenim bırakırlar. Yaz aylarında yıllık iznine çıkan metropollerdeki çalışanlar Ayvalık’a akın etmektedir. 
Halkı genelde turizm ve tarımla uğraşır. Zeytincilik Ayvalık’ta önemli bir geçim kaynağıdır. Zeytinyağının adı sınırları aşmıştır. Birçok balık çeşidine de Ayvalık’ta rastlamak mümkün. Özelliklede papalina balığı, meşhur balıklarından sadece biridir. İstediğiniz kadar çeşitli balıkların tadına bakma fırsatınız olur. 
Uygun fiyata pansiyon ve otellerde konaklayabileceğiniz yerin dar sokakları, tek katlı yazlık evleri ile size doğallığın resmini sunar. Meşhur Ayvalık Tostu’nu tatmak ve bir limonata eşliğinde, tostunuzu yemek oldukça zevklidir. Ayvalık Tostu’nun yanı sıra, sakızlı dondurması ve sakızlı kurabiyesi de Ayvalık'a özgü yiyeceklerdendir. Ayvalık'ın en güzel sahillerinden biri de Sarımsaklı’dır. Sarımsaklı’daki deniz temiz ve en uzun sahil şeridine sahiptir. 
Burada denize girmek tatilcilerin en fazla tercih ettiği sahil kesimidir. Sarımsaklı’dan yürüyerek Şeytan Sofrası’na çıkılabilir. Şeytan Sofrası yüksek bir tepede bulunur. Buradan her sene yüzlerse turist güneşin batışını izler. Bu güzellik karşısında turistler Ayvalık’a bir kez daha aşık olurlar. Şeytan sofrasının değişik hikayeleri bulunur. Zaten adını da buradan almıştır. 
Cunda adası da Ayvalık’ın meşhur yerlerinden biridir. Ufacık restoranlarında balığınızı yiyip, rakınızı yudumlarken hayata dair her şeyi unutursunuz. Ayvalık’ta yat turları oldukça ilgi çeker. Yat turları ile istediğiniz koylara gezi yapabilir, masmavi denizin tadını çıkarırsınız. Dalış yerlerinin de bol miktarda bulunduğu tatil beldesinde, dalış sporuna meraklı olan kişiler için bir nimettir adeta. 
Kısacası Ayvalık huzur isteyen, hayatındaki yükleri bir nebze olsa da hafifletme derdinde olan insanların tercih ettiği bir beldedir. Görsel güzellikleri ve hissettirdiği eşsiz duygular ile tatil anlayışınızı en iyi şekilde karşılar.

2 yorum :

Gezilecek Yerler