Mimar Sinan Cafe
00:36

Mimar Sinan Cafe

İstanbul’un tarihi yarımadasının tepesinden Haliç ve İstanbul boğazına bakan, manzara bakımından şehrin en güzel yerlerinden biri üzerinde olan Mimar Sinan Cafe, sadece damak tadınıza değil seyir zevkinize de hitap etmektedir. Havadar, ferah bir mekan olan Mimar Sinan Cafe’de sıcak, soğuk içeceklerin haricinde nargile içebilir, ünlü gözlemesinden tadabilirsiniz.
Hemen yakınında Ağa Kapısı’ından farkı, buranın daha iyi bir manzaraya ve  daha geniş alana sahip olup tıkış tıkış oturmamanızdır. Genel olarak servisi yavaştır. Öyle ki içeri girersiniz servis siparişi vermeden 1 saat içeride oturursunuz. Kimse size gelmez. Siparişinizi verirsiniz gelene kadar da bir süre bekleyebilirsiniz. Mimar Sinan Teras Cafe’nin sigara ve nargile içebilmenize olanak sağlayan açık terası da bulunmaktadır. İstanbul hayranı olan herkesin bu manzarayı görüp hayranlığını bir kere daha pekiştirmesi gerekmektedir. 
Sırayla dizilmiş Boğaziçi Köprüsü ve Galata Köprüsü, sol tarafınızda yer alan Galata Kulesi, karşınızda yer alan Büyük Çamlıca Tepesi özellikle gece ışıkların yanmasıyla birlikte insanı etkiler. Genel itibariyle tatil günleri biraz kalabalık olan mekan, diğer günler biraz daha sakindir. Mimar Sinan Cafe’ye gitmek için Eminönü’nden Süleymaniye’ye doğru 15 dakika süren bir tırmanış yapabilir, Bağcılar’dan Kabataş’a giden tramvaya binerek Beyazıt Meydanı durağında inip ulaşabilirsiniz.
 Süleymaniye Camii’nin kuzey tarafındaki yer alan Fetva Yokuşunun tepesindeki Mimar Sinan Teras Cafe’ye Beyazıt’tan 5 dakikalık yürüyüş gerekmekte. Mimar Sinan Cafe’in girişi sizi mekan hakkında olumsuz düşüncelere sebebiyet verse de içeri girdiğinizde bu düşüncelerden arınacaksınız. Servisi ve hizmetiyle değil manzarasıyla diğer cafelere fark atan mekanda çalan müzikler de her kesime hitap eder. Fiyatları İstanbul’un çoğu manzaralı yerinde manzara vergisine tabii tutulmamıştır. Paragöz bir işletmecinin işletmediği mekan gece 12’ye kadar açıktır. İstanbul’a gelen yerli ve yabancı arkadaşlarınızı şehrin manzarasıyla tanıştırmak için ideal yer. Mimar Sinan Cafe’yi keşfetmenizi öneririz.

1 yorum :

  1. Gercekten de anlatıldığı gibi süper bi yer

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler