İznik Gölü
23:18

İznik Gölü

İznik Gölü, Bursa il sınırları içerisinde bulunan şehrin merkezine 77 kilometre mesafede yer alan Marmara Bölgesi’nın en büyük gölüdür. İznik Gölü özellikle Kış aylarında oldukça durağan bir yapıdadır.
İnsanlar bu gölü ziyaret ettiklerinde, gün batımını izlemeden ayrılmamalıdır. Eşsiz gün batımı ile birlikte, çok güzel manzaralar yakalayabilirsiniz. İznik Gölü’nün kıyı kısımlarında bol miktarda sazlıklar vardır. Gölette yüzmek isteyenler yosun ve sazlıklardan kaçındıkları için gölün ortasında yüzmeyi tercih ederler. Gölün dip kısmı kum değildir. 
Bir sürprizle karşılaşmamak için bilinmesinde fayda vardır. İznik Gölü’nün dip kısmında, yosunlu ve çamurlu bir yapı vardır. Yinede yüzmesi oldukça keyiflidir. Suyu tatlı olduğu için, dibinden yüzeye doğru yüzerken biraz zorlanabilirsiniz. Sazan ve yayın balıkları İznik Gölü’nde neslini devam ettiren çok lezzetli balıklardandır. Yılın 3 ayı balık avcılığına yasak getirilir. 
Ayrıca, İznik gölünün çevresinde çadır kuran yerli turistlere de rastlanır. Burada gönlünüzce piknik yapabilir eğlenebilirsiniz. Kuş seslerinin dinlendirici etkisi ve İznik gölünün muhteşem manzarası ile karnınızı doyurmak çok zevklidir. Oturduğunuzda gölü seyredebileceğiniz restoranlarında değişik balık tatlarına bakabilirsiniz. Bu civarda yaşayan halk genellikle zeytin üretimi yapar. 
Zeytin ağaçlarının sulamasını İznik gölünden sağlayan halk, aynı zamanda çeşitli meyve ve sebze üretimi de yapar. İznik Gölü çevresinde en yaygın üretim türü zeytinciliktir. Kışın gittiğinizde değişik bir doğa ile karşılaşırsınız. Gölün çok durgun olduğu ve ağaçların bembeyaz görüntüsünün buna eşlik ettiği bir manzarayı hayal etmek bile güçtür. Bu güzelliği kış aylarında da tatmak isteyen insanlar, fotoğraf makineleri ile İznik gölünü ziyaret ederler. Görüldüğü gibi İznik Gölü sadece görsel zevkinize değil, damak zevkinize de hitap eden bir dinlenme yeridir. 
Yaşanılan ortamın verdiği sıkıntılardan uzaklaşmak için tercih edilebilecek doğal güzellikler arasındadır. Yemyeşil çimlerine uzanıp doğanın mis gibi kokusunu içinize çekmek için, ziyaret etmekte hala geç kalmış sayılmazsınız.

1 yorum :

Gezilecek Yerler