Marmara Adası
13:48

Marmara Adası

Marmara Denizi’nde yüzölçümü bakımından en büyük ada özelliğine sahip olan Marmara Adası’nın ismi; doğal güzellikleri ve masmavi denizi ile birlikte anılır.
Günden güne daha fazla turist çekmesi, doğal halinden bir şey kaybettirmemiştir. Marmara Adası’na hayatın ve rutin yaşamın stresinden bir nebzede olsa kurtulmak için muhakkak gidilmelidir. Daha çok balıkçılıkla geçimini sağlayan yerli halkı, bir o kadarda çalışkandır. 
Marmara Adası'nda konaklayabileceğiniz uygun fiyata birçok pansiyon ve oteller bulunmaktadır. Balıkçılık ve zeytincilik ile geçimlerini sağlayan yerli halkı son zamanlarda motel işletmeciliği de yapmaktadır. Elinize bir olta alıp tüm gün tertemiz sularına bakarak, kendinizi yenileyebilirsiniz. 
Mermeri ile de ünlü olan Marmara Adası, üretilen mermer yapıtları ile de size bol bol fotoğraf çekme şansı tanır. İstanbul’dan yaklaşık 2,5 saat, Tekirdağ’dan ise 2 saat sürecek vapur yolculukları ile Marmara Adası’na ulaşılabilir. Aynı vapurlar Marmara Adası'na komşu olan Avşa Adası’na da gitmektedir. Tatil için oldukça uygun moteller barındırmaktadır. Balıkçılığın hakim olduğu bir yerde balık yenmeden dönmek imkansızdır. 
Yeme, içme ve barınma ihtiyacı bakımından oldukça uygundur. Sakin ve huzurlu bir tatil arayışında olan insanlar için çok iyi bir tatil mekanıdır. Türkiye’nin 2. büyük adası olan Marmara Adası’nda Manastır koyu bulunmaktadır. Bu koy doğal güzellikler açısından turistlerin tercih ettiği bir cennettir. 
Ayrıca meşhur Çınarlı kusmalıda muhakkak görülmesi gereken doğal bir güzelliktir. Tırmanış sporları da rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Balıkesir'in bir ilçesi olan Marmara Adası kamp kurmak için ideal bir tatil beldesidir. Marmara Adası’nda gerçek meyvelerden yapılmış dondurmalar çok meşhurdur. Yaz sıcağında bu dondurmaların lezzeti ile Marmara Adası’na bir kez daha hayran kalırsınız. Akşam vakitlerinde sıcacık sohbetleriyle aile çay bahçeleri cıvıl cıvıldır. En önemlisi çeşitli balıkların lezzetine bakıp, hem karnınızı doyurursunuz hem de ekonomik bir şekilde tatilinizi yapmış olursunuz. 
2012 yılında geçirdiği sel felaketi sonrasında yavaş yavaş kendini toparlayan Marmara Adası kısacası size huzurun, samimiyetin ve doğal yaşamdaki insanların benzersiz hayatı ile mutluluğu sunar. Hala gidemeyenler için tek yapılması gereken şey harekete geçmek olacaktır.

3 yorum :

  1. avsatatili.net sitem için tanıtım yazısı almak istiyorum ilgilenir misiniz ?

    YanıtlaSil
  2. Bakalım bu yaz nasıl bir Marmara Adası'yla karşılaşacağım. Selden sonra durumunu merak ettiğim şirin ve ıssız ada.

    YanıtlaSil
  3. Yazın gıdebılecegım yerlerden

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler