Sepetçiler Kasrı
23:59

Sepetçiler Kasrı

İstanbul’un Eminönü semtinin Sarayburnu olarak adlandırılan kesiminde yer alan Sepetçiler Kasrı, Topkapı Sarayı’nın hudutları içerisinde bulunmaktadır. Zamanın Osmanlı Padişahı III. Murat tarafından yaptırılan yapı, padişahlara ait kayıkların bağlandığı yer olup, sefere çıkacak olan donanmanın devletin üst makamları tarafından izlendiği yerdir.
Osmanlı Devleti’nden sonra Cumhuriyet Dönemi’nde askeriyenin ilaç deposu görevini üstlenen Sepetçiler Kasrı, 80’li yıllardan sonra bakıma girmiş ve günümüzde Yeşilay Cemiyeti’ne tahsis edilmiştir. Organizasyon, davet, düğün ve konser gibi etkinliklerin gerçekleştirildiği Sepetçiler Kasrı manzarasıyla gelenleri büyülemektedir. İstanbul Boğazı ile Haliç’in birleştiği noktada Sirkeci’de bulunan Kadıköy – Adalar iskelelerinin hemen yan tarafındaki Sepetçiler Kasrı’na gitmek için Kabataş ve Bağcılar arasında çalışan tramvayla Sirkeci istasyonunda inip 5 dakikalık yürüme mesafesindeki tarihi mekana ulaşabilirsiniz. Özel araçlarıyla gitmek isteyenler, Harem ile Sirkeci arasında hareket eden arabalı vapurlarla Sepetçiler Kasrı’nın hemen yanında karaya çıkabilirler. Avrupa yakasından gelecekler ise Eminönü tarafından Sirkeci’ye ulaşıp Kennedy Caddesi’ne girdikten 100 metre solda kalan Sepetçiler Kasrı’nı görebilirler. Geçtiğimiz günlerde Yeşilay Cemiyeti’ne devredilmesiyle birlikte yapılan davet ve organizasyonlarda  hiçbir zaman açık alanlarda dahil sigara içilmesine izin verilmiyor. Bu nedenle gideceklerin dikkatli ve bilgili olması gereken yerde sigara içtiğiniz vakit organizasyon fiyatı kadar cezaya tabii tutulabilirsiniz. 
Padişahların Topkapı Sarayı’ından inip saltanat kayığına bindiği Sepetçiler Kasrı’nda İstanbul Caz Festivali’nin gerçekleştirildiği yerlerden biridir. İstanbul Boğazı ve Haliç’in kenarında bu nadide tarihi yapı, manzarası ve tarihiyle cazibeliğini korumaktadır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler