Ulus Parkı
21:40

Ulus Parkı


İstanbul’un Avrupa yakasında boğaz manzaralı dinlenme ve İstanbul’u izleme imkanına sahip yerlerden biri olan Ulus Parkı, aynı anda tarihi yarımadayı ve Boğaz Köprüsü’nü izleyebileceğiniz bir yer.
Şehrin içinde kalabalıktan uzaklaşıp İstanbul’la baş başa kalabileceğiniz yerde bulunan restoranda da çay, kahve içebilirsiniz. Ulus Parkı'ndaki manzaranın katma değeri olsa gerek, fahiş fiyatlar karşılığında hizmet alacaksınız. Bu fiyatlara örnek olarak bir bardak çayın 5,bir fincan kahvenin fiyatının ise 8 lira olması verilebilir. 
Hafta sonları insanlar tarafından akına uğrayan Ulus Parkı’nı bu kadar cazip kılan manzarası, sahip olduğu ağaçlarla bütünleşince harika görüntüler ortaya çıkmaktadır. Ortaköy’den Etiler’e kadar uzanan Ahmet Adnan Saygun Caddesi kenarında yer alan Ulus Parkı’na ulaşmak için Levent istikametinden Akmerkez’i görünce sağ tarafta bulunan caddeye girip yaklaşık 1 kilometre ilerlemeniz gerekmektedir. Ortaköy tarafından ise Levent’e doğru çıkarken sağda yer almaktadır. 
Toplu taşıma araçlarıyla gitmek isteyenler Taksim, Mecidiyeköy, Beşiktaş ve Ortaköy yönlerinden geçen DT1 ve DT2, Beşiktaş ve Zincirlikuyu Metrobüs yönlerinden geçen U1, Kabataş’tan hareket eden 58UL numaralı otobüslerle Çamlıtepe durağında inip gidebilirler. İstanbul’un en nezih yerlerinden biri üzerinde bulunan Ulus Parkı, trilyonluk evlere komşu konumundadır. 
Konumu nedeniyle de ziyaretçi kitlesini orta ve üst tabaka oluşturuyor diyebiliriz. Çocuklarınızla hafta sonu güzel vakit geçirmek için ideal olan Ulus Pakı İstanbul aşıkları için gidilmesi gereken yerler listesinde bulunmalıdır. Özellikle sabah Güneş'in doğuşunu ilemenin ayrı güzel olduğu bu yere mutlaka gitmelisiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler