Şanzelize Cafe
19:20

Şanzelize Cafe

İnternet üzerinden yayınladıkları tanıtım filmiyle kısa sürede bulunduğu Gaziosmanpaşa ilçesi sınırlarını aşarak, tüm Türkiye’nin tanıdığı Şanzelize Cafe Gaziosmanpaşa gençlerinin eğlence mekanı olmasının yanı sıra, başka il ve ilçelerden misafirlerini ağırlamaktadır.

Tarabya, Etiler, Bebek, Kuruçeşme’deki eğlence mekanlarının kapılarından geri dönen gençlerin toplandığı yer olan, sanal ortamda çekememezlikten veya rakip eğlence kulüp sahibi olduklarından olsa gerek hor görülen yer altındaki eğlence mekanı tanımak ve gitmeden önce şüpheleri olanları bilgilendirmek önce Şanzelize Cafe çıkartması yaptık. 

Öncelikle Şanzelize Cafe’ye gitmek için Taksim’den 55T, Yenibosna’dan 55Y, Eminönü’nden 99A ve Şişli’den 55 numaralı otobüslere binerek son durak olan Gaziosmanpaşa’da inip,  Küçükköy yolu Caddesi’nden 200 metre yürüdükten sonra soldaki Necipbey Sokağı’nın girişinde hemen sağda bulunan Şanzelize Cafe'yi göreceksiniz.

Aynı şekilde metrobüs kullanarak gitmek isteyenler, şehitlik durağında inerek tramvaya binerek Bereç Durağı'nda inip 400 metre ötedeki mekana ulaşabilirler. Tanıtım videosunda görülen tek yön tabelası sokağın başında sizi beklemektedir. Apartman binasının zemin katının altında bulunan Şanzelize Cafe’nin önünü toplanmış Gaziosmanpaşa gençleri mesken tutarak sizi karşılamaktadır. Kapıdan giriş yaptıktan sonra 1 kat aşağıya inerek Şanzelize Cafe’ye giriş yapmış oluyorsunuz. Dış Dünya’yla tamamen kapalı bir ortam. Tuhaf bakışlar altında cafeye girdikten sonra damalı zemin üzerinde yürüyerek daha fazla dikkat çekmemek için köşelerdeki koltuklardan birine oturduk. 

O sırada DJ Apo Winamp’tan Arabesk rap, yabancı pop şarkılar arasında gidip geliyordu. Ortamın yüzde 85’ini erkekler oluştururken araya serpiştirilmiş birkaç tane karşı cins fark edebildim. Yaş ortalaması 17 olan mekanda alkollü ve alkolsüz içecek tüketilmektedir.

Kapalı ortamda sigara içilme yasağı olmasında rağmen sigara içen birçok kişiyi gördüğüm Şanzelize Cafe bu yasağın uygulanmaması açısından tercih edilebilir. Davet, organizasyon, doğum günü etkinliklerine özel mekan kapatılabiliyormuş. 
Personelin hizmeti oldukça hızlı. Zorla bir şey yiyip içirtmemeleri de ucuza eğlenmek isteyenler için güzel bir özellik. Gaziosmanpaşa ve İstanbul’un birçok semtindeki vatandaşlarımızın uyum zorluğu çekmeyeceği yer olan Şanzelize Cafe’yi hor görenlerin de sosyal gözlem yapmak için gitmesini öneririm. Her geçen gün yeni bir tanıtım videosuyla karşımıza çıkan Cafe Şanzelize’nin tanıtım videolarında görünmemek için ortamın daha az kalabalık olduğu öğlen saatlerinde gitmenizi öneririm.

8 yorum :

  1. Teşekkürler. Yol tarifini arıyordum ben de. Bizim kızlarla birlikte doğum günü partisi yapmayı düşünüyorduk orada...

    YanıtlaSil
  2. Alaattin Yılmaz19 Kasım 2012 16:15

    Ekşicilerin Sortie'si varsa, Gop'luların da Şanzelize'si var.

    YanıtlaSil
  3. şanzelize forever.

    YanıtlaSil
  4. ne kadar apaçi varsa doluşmuş,oraya atom bombası atcaksın ülke refah seviyesine ulaşır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Refah seviyesine ulaşır ne amk

      Sil
  5. Geçen gün sırf Dj Apo'yu görmek için gittim. Malesef yoktu. Dj Habo'yla yetindim.

    YanıtlaSil
  6. Kapidaki kiz biber gazi sikmasaydi iyiydi

    YanıtlaSil
  7. DJ apo hangi günler çıkıyor acaba? Sırf onun için oraya gelecem bir gün.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler