Tarabya
21:41

Tarabya


İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Sarıyer ilçesinde bulunan şirin bir koy olan Tarabya, eski Türk filmlerinde sıkça rol alan Tarabya Oteli’yle, restoranları ve tavernalarıyla meşhurdur.

Yat Limanı inşaatının 2012 Eylül ayında tamamlandığı yer, eskiden İstanbul’daki birçok yata ev sahipliği yapmaktaydı. Şu anki durumda yat sayılarında gözle görülür bir düşüş görülmektedir. Yat Limanı ve Tarabya Oteli yenilenmesiyle eskiden sahip olduğu popülerliğe kavuşacak olan Tarabya, günümüzde hala boğazın bir incisidir. 
Yeniköy ve Kireçburnu semtleri arasında yer alan İstinye Koyu’ndan daha küçük ve şirin olan bu güzel yer eskiden İstanbul gece eğlencesi mekanlarının en ünlülerine ev sahipliği yaptığı yerdi. Hatta Tarabya’da uşaklar Etiler’de yumuşaklar sözüyle Etiler’in en büyük rakibi olduğunu göstermiştir. Tarabya’ya gitmek için Beşiktaş, Zincirlikuyu ve yönünden geçen minibüslerini veya metroyu kullanıp Hacıosman durağında inerek 25A ve 25Y otobüslerini kullanabilirsiniz. 


Sahilindeki kötü kokular yapılan arıtma sayesinde tarih olan Tarabya’nın sahilinde yürüyebilir hatta yaz aylarında denize girebilirsiniz. Kalabalıktan yoksun sakinlik ve huzurun bulunabileceği yerde etkileyici manzarası ve doğasıyla boğaz havası alıp güzel bir geçirebilirsiniz. Birçok önemli yapıya ev sahipliği Tarabya, sahip olduğu Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve birçok ülkenin konsolosluklarıyla diplomasının de İstanbul’daki önemli yerlerindendir. Yapılan Tarabya Marine'yle ayrı bir havaya kavuşan Tarabya, yine cazibe merkezi olmuştur.

Sahilinde spor yapabileceğiniz, huzurlu bir gün geçirebileceğiniz yer olan Tarabya İstanbul’un en nadide yeri olma özelliğini yanı sıra doğal limanıyla gemilerinizin de gitmesi gereken yerleri arasındadır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler