Akmerkez
10:23

Akmerkez

Türkiye’deki alışveriş merkezlerinin ilk temsilcilerinden biri olan Akmerkez, 1993 yılından beridir İstanbul’un Beşiktaş ilçesinin Levent semtinde alışveriş denince ilk akla gelen yerlerden biridir.


1995 ve 2003 yıllarında Avrupa’nın en iyi alışveriş merkezi ödülüne sahip olurken, 1996 ve 2003 yıllarında Dünya’nın en iyi alışveriş merkezi ödüllerine sahip oldu. Ayda yaklaşık 1.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Akmerkez, her ne kadar geçmiş yıllarda ödüller alsa da eski popülaritesini yitirmiştir. 

Bulunduğu çevre ve Etiler’e yakın olması sebebiyle olsa gerek genelde üst tabaka diye hitap edebileceğimiz kesim tarafından tercih edilmektedir. Toplu taşıma ulaşımı araçları bakımından kötü bir yerde diyebileceğimiz Akmerkez’e gitmek için sadece Zincirlikuyu metrobüs ve Beşiktaş yönünden geçen Fatih Sultan Mehmet Mahallesi ve Rumeli Hisar Üstü’ne giden otobüslere binebilirsiniz. Taksim’den kalkan 559C numralı otobüsle de Akmerkez’in önünde inebilirsiniz. 

Metroyla ise Levent durağında iip yaklaşık 15 dakika yürümeniz gerekmektedir. Özel araçlarıyla gitmek isteyenleri Akmerkez’in ücretli otoparkı beklemektedir. Sabah ve akşam saat 10 arasında açık olan Akmerkez’de birçok markanın mağazalarını bulabilirsiniz. 
İçerisinde sadece alışveriş yapacak yerler değil bowling ve benzeri oyunları oynayabileceğiniz eğlence yerleri de vardır.

Her hafta farklı bir etkinliğin düzenlendiği Akmerkez rahat alışveriş yapılabilecek bir ortama sahiptir. Eski popülerliği olmaması sebebiyle hafta içi günlerinde oldukça sakindir. Alışveriş yapılacak mekan olduğunu aldığı ödüllerle de kanıtlayan Akmerkez AVM’yi bu işinizi gerçekleştirmek için tercih edebilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler