Ağa Kapısı
22:03

Ağa Kapısı

İstanbul Sülaymaniye’de muhteşem İstanbul Boğazı ve Haliç manzaralı nezih bir mekan olan Ağa Kapısı’nda, gün geçtikçe ismi duyulması sebebiyle boş yer bulmakta zorlanılmaktadır.


Sahip olduğu manzaranın fiyatlarını arttırmadığı yer olan Ağa Kapısı’nda bu yönüyle de tercih edilebilecek yerlerdendir. Galata Kulesi’nin karşısında Haliç’in tarihi yarımada tarafında İstanbul Boğazı’na nazır bir manzarada kurulu olan Ağa Kapısı, İstanbul aşıklarının İstanbul’la buluşma noktalarından biridir. 
İstanbul’a tepeden bakabileceğiniz bir yer olan Ağa Kapısı’nda birçok çeşit çay, kahve ve şurup bulabilirsiniz. Bu içecekleri nargilenizle birlikte keyifle içebilirsiniz. Muhafazakar işletmecilerin işlettiği mekanda çalan müzikler de görüşü yansıtmaktadır. Gelen müşterilerin profili ise bunu yansıtmamakla birlikte her kesimden kişileri görebilirsiniz. Çoğunlukla da genç ve öğrenci tabakanın uğrak yeridir.

Manzarası sebebiyle stratejik masa seçimlerinin yapıldığı cafede, özellikle üniversite öğrencilerinin uğrak yeridir. 
Ağa Kapısı’na gitmek için; Zeytinburnu – Kabataş tramvayına binip Beyazıt durağında inin. İstanbul Üniversitesi’nin kampüsünü geçtikten sonra Süleymaniye Camii’si ni sağınıza alıp yürüdükten sonra sağa dönüp karşınıza çıkan sokaktan ilerlediğinizde tabelalarınızı görebileceksiniz. 
Eminönü’nden ise Süleymaniye’ye doğru sağlam yokuşlar tırmanarak ulaşabilirsiniz.  Yokuşu çıktıktan sonra karşılaşacağınız manzara yorgunluğunuzu hafifletecektir.

Yabancı turistlerin de zamanla keşfettiği yer olan, Galata Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü’nü aynı anda izleyebileceğiniz yer Ağa Kapısı’ndan birçok tarihi yapıyı da izleme şansına sahip olacaksınız. Binanın kapısı sizin beklentilerinizi düşürebilir.

İçeriye girdiğinizde sizi karşılayan ve beklenmedik muhteşem manzara bu düşüncelerinizi yok edecektir. Haliç'in İstanbul Boğazı'na, Boğazın da Marmara Denizi'ne döküldüğüne aynı anda tanıklık edebileceğiniz Ağa Kapısı'nın manzarası görülmeye değer.
Teras katında boş yer bulmanın zor olduğu Ağa Kapısı’nda alttaki katlar daha sessiz ve sakindir. Harika manzarasıyla İstanbul’da gidilecek yerlerin başında gelen Ağa Kapısı İstanbul sevdalılarının mutlaka gitmesi gereken bir yerdir.

5 yorum :

  1. Gerçekten ucuz ve manzarası güzeldir Ağa Kapısının.

    Üniversitede okurken değerini bilemedik de, mezuniyete yakın bir zamanda gitmiştik arkadaşlarla. Sonra da Pendik'e taşındım ve bu tarafta işe girdim falan fişman.

    Gitmenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  2. Bu manzaraya bu kadar düşük fiyatlar İstanbul'da zor bulunur. Tavsiye ederim gitmenizi.

    YanıtlaSil
  3. Bana muhafazakar ve ülkücülerin mekanı gibi geliyor her gidişimde. Çalan şarkılar ortamın sosyal durumu vs. Böyle düşünmeme sebep oluyor. Ama her şeye rağmen manzara muhteşem. Fiyatlar da uygun. Ulaşımda biraz sıkıntı var ama bu manzaraya ulaşmak için her yerde o sıkıntıyı yaşayacaksınız. Akşamları biraz daha sakin oluyor. O zamanlar gitmenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  4. Buranın manzarasına aşığım, buraya mı İstanbul'a mı tabiki İstanbul'un manzarasına

    YanıtlaSil
  5. eşsiz manzarası ve tarihi lezzetleriyle istanbulun en beğendiğim cafelerinden...Mutlaka gitmenizi öneririm:)

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler