Pierre Loti
21:36

Pierre Loti

 
Adını Fransız yazar Pierre Loti’den alan, İstanbul ili Eyüp ilçesinde bulunan, Haliç’e bakan eşsiz bir manzaraya sahip aşıkların vazgeçilmez mekanı. Eyüp sırtlarındaki mezarlığın içinde bulacağınız, her mevsim ayrı güzel bir çay bahçesi.
Fransız şair ve romancı Pierre Loti’nin 1876 yılında Eyüp’te yaşadığı sıralarda sıklıkla bu kahveye geldiği söylenir. Mekan 19. Yüzyıl mobilyalarıyla döşenmiştir, garsonlar o dönemin kıyafetleriyle hizmet verirler. Günün her deminde kalabalıktır, özellikle yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettikleri ve İstanbul aşıklarının da uğrak mekanıdır. İstanbul’da gezilecek yerler listesi yapılacak olunursa, listenin en başına kesinlikle yazılması gereken muhteşem bir panoramaya sahip, tarih kokan, kalabalığın içinde kendinizle baş başa kalabileceğiniz huzur dolu bir mekandır.
Pierre Loti'de bir yandan kahvenizi yudumlar bir yandan hayallere dalarsınız seyr-i İstanbul eşliğinde. Mekan her dakika kalabalıklaşırken, siz adeta yalnızlaşır, özgürleşirsiniz ölüm sessizliğinde. Hafta içi nispeten daha az kalabalıktır, sabah saatlerinde kahvaltı için ideal bir yerdir.  Burada akşamüzeri, gün batımında içilen türk kahvesinin lezzetine doyum olmaz.
Pierre Loti tepesi'ne çıkmak için 2004 yılından itibaren teleferik hizmeti verilmeye başlanmıştır. Tepede restaurant ve kafeler bulunmaktadır. 

Yiyecek ve içeceklerin fiyatlarının ortalama olduğunu söyleyebiliriz. Kahvenin giriş kısmında turistler için hediyelik eşyalar,  kartpostallar satılmaktadır. İşletmelerin arka tarafında bir butik otel de hizmet vermektedir. Özellikle geceleyin manzarası başka güzeldir. Araplar başta olmak üzere yabancı turistlerin ilgisini çokça çekmektedir.
Ulaşım: Pierre Loti'ye gitmek için Haliç köprüsünden Eyüp’e indiğinizde Feshane’yi geçip Eyüp çarşısının istikametine girdikten sonra tabelaları takip ederek 10 dakika içinde, Eyüp Sultan Camii'ni geçtikten sonra Eyüp sırtlarındaki mezarlığa ulaşabilirsiniz. Aksaray metro çıkışındaki Eyüp minibüsleri 5 dakikada bir  kalkmaktadır. Bir başka alternatif güzergah;  Topkapı minibüs durağı veya Cevizlibağ metrobüs çıkışından kalkan pazariçi minibüslerini kullanarak yaklaşık yarım saat süren yolculuktan sonra, Pazariçi'nde inerek tabelaları takip ederek 5 dakika içinde eşsiz Haliç manzarasına ulaşabilirsiniz. Bir diğer ulaşım alternatifi ise, Edirnekapı metrobüsten sonra sadece bir minibüsle Pierre Loti’ye ulaşabilirsiniz.

2 yorum :

  1. halic koprusunun edirnekapi tarafindaki ayagindan eyup istikametine indiginizde feshaneyi gecinde eyup sultan camisinin yanindan eyup carsi icine girdikten sonra tabelalari takip ederek, eyup sirtlarinda mezarligin icinde bulacaganiz, tam girisine iki katli ahsap konaklar yapilmis olan, ismini aldigi pierre loti dolayisiyla turistler tarafindan bizden daha cok bilinen bir cay bahcesidir.
    halicin pis sulardan temizlenmesi ile birlikte guzel bir manzaraya sahip olmus, halic kiyilarindaki tersaneden, topkapi sarayina kadar guzel bir bolgeye panoramik bir bakis acisina sahiptir. hafta ici aksam uzeri kahve icmek icin guzel bir yerdir ayni zamanda. hafta sonlari ise tiklim tiklim olmaktadir.

    YanıtlaSil
  2. Sevgiliyle gidilebilecek muhteşem manzaraya sahp aşkın simgesi bir yer.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler