Gülhane Parkı
23:16

Gülhane Parkı


İstanbul’un Fatih ilçesinde Sirkeci sırtlarında bulunan Tanzimat Fermanı’nın okunduğu yer özelliği taşıyan Gülhane Parkı İstanbullular için dinlenme yerlerinin başında gelmektedir. Topkapı Sarayı ve Sarayburnu arasında kalan bu güzel yere Kabataş Bağcılar tramvayıyla Gülhane durağında inerek ulaşabilirisiniz. Her mevsim gidilip dinlenilecebilecek bir yer olan Gülhane Parkı’nda sonbaharda sararan yaprakların yarattığı renk cümbüşü görülmeye değerdir. İlkbaharda ise artık geleneksel olarak düzenlenen Lale Festivali nedeniyle rengarenk bir görüntüye bürünen renkgarenk Gülhane Parkı, Emirgan Korusu gibi olmasa da bu festivalin en iyi şekilde geçirileceği yerler arasındadır.

Harika bir boğaz manzarası eşliğinde önünüzde Kız Kulesi, sol tarafınızda Tophane sağ tarafınızda Marmara Denizi, sırtınızda Topkapı Sarayı, sol çağrazınızda Boğaz Köprüsü bulunan konumda çayınızı yudumlayabilir, İstanbul’un eşsiz güzelliğine bir kez daha şahit olabilirsiniz. 

Bitki fotoğrafı çekmek isteyenlerin Lale Festivali zamanında Gülhane Parkı’nın sunduğu imkanlardan oldukça yararlanacaklardır. Yaklaşık 15 dakikalık bir sürede yürüyerek Gülhane Parkı’nın her yerini gezme imkanınız vardır ama oturup yeşilliğin tadını çıkarmanızı öneririm. Genellikle bazı çiftler yeşilliğin tadını çıkarmak yerine ıssız ortamın tadını çıkarırken başkalarına değişik pozlarda yakalansalar da bu olumsuzluklar sizi bu güzel yere gitmemeniz için alı koymamalıdır.

5 yorum :

  1. Ne resimler öyle şahane ağaçlar var dans eder gibi kıvrılmışlar tüm yeşilliklerin içinde..

    YanıtlaSil
  2. Eskiden benim için sadece Cem Karaca'nın bir şarkısıyken, İstanbuldaki ilk senemde gittiğimde aslında ne kadar huzur verici, ne kadar özel bir yer olduğunu anlamıştım.

    YanıtlaSil
  3. İstanbul'a her geldiğimde uradığım bir yer haline geldi. Rahatlatıyor insanı. Kocaman diye tabir ettiğim ağaçlar filan sanki orası İstanbuldan farklı bambaika bir yer...

    YanıtlaSil
  4. Tarihinin yanında maneviyatınında tadını alıyor ınsan...fırsat varsa gidilmeli...

    YanıtlaSil
  5. Sevgililerin yiyişme mekanı. Gizli kameranız varsa burada size malzeme çok.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler