3. Köprünün Yapılacağı Yer
21:35

3. Köprünün Yapılacağı Yer

 
Kimilerinin İstanbul trafiği için tek çözüm olduğunu söylediği, kimilerininse çevre katliamı olarak nitelendirdiği 3. köprü'nün inşa edileceği yeri pek çok kişi bilmemektedir. İstanbul Boğazı’nın en güzel manzaralarından birinin üzerinde olacak köprü, Garipçe Köyü'nün Güney kısmında Poyraz Köyünün güney tarafında bulunacak.

Hamsi Koyu olarak adlandırılan koyun üzerine köprü direkleri dikilerek, Koç Üniversitesi'nin kuzey tarafındaki ormanların içinden geçecek olan çevre yollarıyla bağlanacak. Ormanlardaki kesilen ağaçlarımız için aynı miktarda fidan başka yerlere dikilecek devletimiz tarafından. Karadeniz’den gelen gemileri ilk olarak 3. köprümüz selamlayacak. Belki birkaç yol sonra köprünün yanındaki arsalar trilyon değerlerinde satılacak. İmara açılmayacağı söylenen yerlerin tümü inşaat firmalarınca satın alınmış  durumda şuan.

Avrupa Yakası’nda köprünün sol tarafında  Hamsi Koyu, sağ tarafında da önceki yazılarım da tanıttığım Büyük Liman bulunacak. Anadolu Yakasında köprünün sol tarafında ise Ergenekon kazılarının haberleri de geçtiği Poyraz Köyü Keçilik mevki, sağ tarafındaysa denizden bakıldığında fil burnunun görüntüsünü veren ve fil burnu olarak adlandırılan kayalık alan olacak. Büyük Liman’dan bakıldığında yandaki resimdeki tepenin üzerine hayali bir köprü olduğunda Ortaköy'den 1. Köprü görünüşüne benzeyen bir görüntü olacak. Bu duruma sevinsek mi üzülsek mi bilinmez ama kaybeden yine hunharca tahrip ettiğimiz çevre olacak. Kazananlar ise rantçılar, emlakçılar, ve değerli devletimizin 135 bin aracı yıllık geçiş garantisi verdiği köprü işletmesini yapan şirket olacaktır. 

1 yorum :

  1. Malesef balta girmemiş ormanlara baltalar vurulmaya başlandı. 3. Köprünün ayaklarının dikileceği yerlerdeki ağaçlar kesilmeye başlandı. İstanbul son yeşil günlerini yaşıyor. Yazıklar olsun...

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler