Şelale Park
14:53

Şelale Park

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde Şahin Tepesi’nde şehrin çoğu yerini aynı anda görebileceğiniz, ayaklarınızın altındaki şehri izleyebileceğiniz tepeye inşa edilen Şelale Park, Eskişehir’de gezilecek yerler arasında bulunan bolca turist çeken güzel bir yerdir.
Gündüz de gece de size harika bir manzara izleme olanağı sağlayan yer, haftaiçi ve haftasonu her mevsim ziyaretçi akınındadır. Toplam 1400 metre karelik alanda bulunan Eskişehir’deki en büyük şelale özelliğine sahip Şelale Park, yürüme alanları, çocuk oyun alanları dinlenme alanları, restoranları ve seyir terasıyla birçok etkinlik yapabileceğiniz yerleri de barındırmaktadır. 
Çevre düzenlemesi ve akşam ışıklandırmalarıyla, yeşillik alanlarıyla ve tabiî ki de müthiş Eskişehir manzarasıyla insanların ilgisini çeken Şelale Park’ta yer alan cafede de çok uygun fiyatlar karşılığında vasat üzerinde hizmet görebileceksiniz. Yüksek tepeler üzerinde kurulu olan Şelale Park’a gidebilmek için, şehrin birçok yerinden geçen ve Kentpark karşısında bulunan Otogar’dan kalkan tramvaya binerek Atatürk Lisesi durağında inmelisiniz. 
Buradan belediyenin 1 numaralı otobüslerine binerek tepeye çıkabilirsiniz. Eğer tepe çıkarken yorulmuyorsanız buradan yürüyerek de Eskişehir Odunpazarı Evleri sırtlarında yer alan Şelale Park’a ulaşabilirsiniz. Dönüşte ise tepeden aşağıya ineceğinizden yürüyerek manzara eşliğinde inmeniz tavsiye olur. Özelikle bahar aylarından daha çok ziyaretçi çeken yer yüksek tepede olması sebebiyle çoğu zaman sert rüzgarlara maruz kalmaktadır. 
Şelale Park’a gitmeden önce bu bilgiyi dikkate alarak tedbirli gitmekte fayda var. Eskişehir’i gezmeye gittiğinizde görmeden dönmemesi gerekilen yerlerden biri olan Şelale Park, şehri net bir şekilde izleyebileceğiniz, güzel bir mekan olmasının yanı sıra, diğer şehirlerin örnek alması gereken turist çeken ve insanların mutlu olarak ayrıldıkları yer olarak görünüyor.

2 yorum :

  1. çok hoş ve renkli bir şehir tavsiye ederimm....

    YanıtlaSil
  2. çok hoş ve renkli bir şehir tavsiye ederimm....

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler