Kentpark Eskişehir
20:08

Kentpark Eskişehir

Eskişehir’e sayısız kalıcı eser bırakan, uygar kent olma yolunda projeler üreten Yılmaz Büyükerşen imzalı, kentin dinlenme, gezme, keyifli dakikalar geçirme yeri olan Kent Park, açıldığı günden beridir şehre renk katmıştır.
İçinde bulunan yapay gölet ve yapay Eskişehir Plajı’yla şehre sahil kenti havası kazandıran park şehirlileri ve başka şehirlerden gelen misafirleri ağırlamaktadır. Eskişehir Otogarı karşısında yer alan Kentpark’a ulaşım, şehir içinden gelen tramvayın da son durağında bulunması sebebiyle çok rahattır. 
Ankara yolunun kenarında olması sebebiyle yolculuk yapanlar burada dinlenme imkanına sahiptir. Eskişehir’i yaşanabilirlik bakımından Türkiye’nin belli başlı şehirlerinden biri olmasında küçük paya sahip olan Kentpark’ta yapay plaj da mevcuttur. 

Yaz aylarında serinlemek ve yüzmek isteyen kentliler her ne kadar plaj dense de büyük havuzda yüzebilirler. 
Hafta içinde giriş ücretinin 5 lira olduğu Eskişehir Plajı’nda aile yeri ve daha çok askerlerin doldurduğu karma yer bulunmaktadır. Plaj derinliği 1,8 metreye kadar çıkabiliyor. Kent Park’ta tatlı su balıklarının beslendiği bir gölet bulunmaktadır. 

Burada avlanmak yasaktır. İçanadolu’da böylesine bir su kütlesine rastlamak içinizi ferahlatmaktadır. Eskişehirliler genelde Kentpark’a yürüyüş, kahvaltı yapma amacıyla gelmektedir. Uygun ücret karşılığında bol çeşitli kahvaltı yapabilirsiniz. Çevredeki sakinler sabahın ilk ışıklarında yürüyüş parkurlarını doldurmakta. 
Bisiklet sürmek bazı yerlerinde yasaktır. Hafta sonlarında insanların akın ettiği yere yakında askeri komutanlık yer alması sebebiyle askerler de gelmektedir. Birçok şehre örnek olacak Eskişehir’de gezilecek yerlerin başında gelen Kentpark çevre düzenlemesiyle insanlara gezip dolaşabileceği geniş alan sunuyor. 

Yılmaz Büyükerşen’in Balmumu Heykeller Müzesi gibi Eskişehir’e kazandırdığı Kentpark şehrin görülmeye değer yerleri arasında üst sıralarda yer almaktadır.

1 yorum :

  1. Kars E'bul Hasan Harakan-i Hazretleri
    Gezilmesi ve görülmesi gereken bir yer. Ulaşım ve detaylı bilgi için civanmert.org adresinden ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler