Batum
11:45

Batum



Batum, Gürcistan’ın Türkiye sınırındaki liman kentidir. Karadeniz ‘in kıyı şehirlerinden biri olarak bilinir. Batum’a ulaşmak artık çok kolaydır. 
Kalkan vizeler sayesinde geçiş yapmak sadece 1 TL’dir. Nüfus cüzdanıyla 1 TL’ye, pasaport ile 15 TL’ye, Batum ‘a giriş yapabilirsiniz. Batum birçok güzelliği ve mimari yapısı ile oldukça dikkat çeker. Meydanında mimari yapılar dikkati çeker. Adeta Türkiye’nin 80’li yılları yaşanır burada. İnsanları çok gelişmiş değildir. Fakat turistlerinin çoğu Rize, Trabzon ve Ardahan’dan gelir. Kumar hayatı ile de oldukça meşhurdur. 
Kumar oynamak isteyen binlerce insan Batum‘u ziyaret eder. Gece hayatı oldukça renklidir. Türkçe çok az insan tarafından bilinir. Halkı genellikle Gürcüce bilir. Halkı ile anlaşmak için yanınızda Gürcüce bilen birinin olması iyi olacaktır. Trafik düzeni pek gelişmemiştir. Yaya halinde yollarında ilerlerken biraz daha özen göstermeniz gerekir. Sahil şeridi görülmeye değerdir. Sahil uzunluğu yaklaşık 20 km kadardır. Batum’a gidildiğinde Botanik parkı mutlaka görülmelidir. 
Dünya'da yetişen birçok bitkinin bir arada bulunduğu bir yerle karşılaşıp, hayran olacaksınız. Elinizde fotoğraf makinası ile bütün şehri dolaşıp, birçok fotoğraf çekebilirsiniz. Gelişmeyen şehrin ara sokakları size fazla miktarda fotoğraf sunar. Armut suyu oldukça meşhurdur. Kendine özgü içeceklerinin başında gelir. Batum’a gitmeden önce, kalacağınız yeri araştırmakta fayda vardır. Bazı pansiyonlar gerektiğinden daha pahalı olabilir. Batum’un para birimi Laridir. 

11 TL yaklaşık olarak 10 Lari’dir. Yanınızda Dolar götürüp orada Lari’ye çevirmeniz, daha iyi olacaktır. Gürcistan’ın Antalya’sı olan bu temiz şehir Karadeniz turu yapıp Boztepe, Sümela Manastırı, Uzungöl gezileri sonrasında mutlaka görülmelidir. Eskiye özlem duyan insanlar burayı daha çok sever. Güzel bir pansiyonda kalarak, sokaklarında kaybolmak, size yeni hayatlar ve keşifler sunar.

1 yorum :

  1. Kumarhaneleriyle ünlü bu yere gitmek istemişimdir hep.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler