Saros
21:49

Saros

Saros, Marmara Bölgesin’de ve Trakya’nın güney batı kıyısındaki bir yerleşke yeridir. Saros’da her şeyin en güzelini bulabilirsiniz. Mis gibi ormanı ve tertemiz denizi ile birlikte hem kafa dinleyebileceğiniz, hem de gönlünüze göre tatil yapabileceğiniz bir cennettir. 
Denizi diğer denizlere nazaran soğuktur. Fakat en güzel dalış yerleri burada bulunur. Dalış yapmak isteyenlerin en uğrak yeri Saros’tur. Gün batımını Saros’tan seyretmek ayrı bir keyif verir. Denizi çevre koşullarından etkilenmemiş ve çok temizdir. Sonbaharda ayrı güzelliklere bürünür. Ormanların bol olması nedeni ile ağaçların verdiği değişik renkler, size güzelliğin bu kadarı olmaz dedirtir. Saros hafta sonu tatilleri içinde ideal bir yerdir. 
Dalış tecrübesi yaşamak isteyenler için ilk tercih Saros Körfezi’dir. Saros’ta kalınacak yer bulmak çok kolaydır. Çünkü her mevsim açık olan pansiyonları mevcuttur. Pek çok insan tarafından henüz keşfedilmemiştir. Böyle bir durumda olması sebebi ile bilen kişiler başka bağlıdır Saros’a. Kafa dinlemek isteyen ve mavi denizin tadını çıkarmak isteyenler için en iyi tercihtir. Saros sahilinde bir çadır kurarak tatilinizi yapabilirsiniz. 
Çadırda uyandığınızda, kendinizi hemen Saros’un serin sularına atmak istersiniz. Arkadaşlarınızla yapacağınız çadır tatilinden daha güzel bir tatil bulamazsınız. Mangalınızı yakıp müzikler eşliğinde, bozulmamış cennet köşesinin tadını çıkarırsınız. Saros denizi kendi kendini temizleyebilen bir denizdir. Su akıntısı fazla olduğu için, Saros Körfezi'nin denizi kirlenmez. Dalgıçların burayı sevmelerinin en büyük nedeni, kirlilik olmadığı için birçok balık türü olmasıdır. 
Hayatınızda hiç görmediğiniz balıklarla birlikte yüzme ve onlara dokunma şansını yakalarsınız. Saros’da su sporları, rüzgar sörfü gibi sporlarda yapılır. İnsanların vazgeçilmez bir dinlence yeri olan Saros’un sanayileşmesi mümkün değildir. Yapı itibarı ile buna uygun olmadığı için hep temiz kalacaktır.

1 yorum :

  1. Şahane bir anlatım olmuş anlattığınız yere gitmedim ama gidip yaşamış gibi oldum anlatımınız sayesinde . Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler