Kumburgaz
14:29

Kumburgaz

Kumburgaz Beldesi, İstanbul’a 50 km uzaklıktadır. Kumburgaz’ın, eski İstanbul’lular için çok önemli bir yeri vardır. Gazın keşfedildiği ilk yer Kumburgaz’dır. 
Bu gaza kumbur adı verilmiştir. Kumburgaz’da adını buradan almıştır. Eski İstanbul beyefendileri Kumburgaz’ı tatil yeri olarak kullanıyorlardı. Son günlerde Kumburgaz ciddi bir şekilde değişikliğe uğradı. Eskiden sahile yakın yerlerde bina inşa edilmesi yasaklanmıştı. Fakat şu anda her yer bina dolu ve insanlar karmaşık bir şekilde betonlaşmaya seslerini çıkaramaz oldular. 
Kumburgaz gene de özünden bir şey kaybetmedi. Bütün güzelliği ile beton binaların arasında kendini sergiliyor. 8 kilometrelik uzun bir sahile sahip olup, sahil şeridinde yürüyüş yapan insanlara rastlarsınız. İnce kumlarına basarken, Kumburgaz’da olmanın tadını çıkarırsınız. Yaz aylarında İstanbul'dan denize girmek için Kumburgaz Plajı'na akın eder insanlar. 
Bu ince kumlar üzerinde çeşitli spor aktiviteleri de yapabilirsiniz. Kumburgaz sahillerinde plaj voleybolu oynayarak, stresinizi kumlara bırakırsınız. Burada bulunan lunaparak bir zamanların en büyük eğlencesiydi. İnsanlar bu lunaparkta eğlenirler ve gönüllerince mutlu olurlardı. Fakat şuan lunapark kapanmış ve insanlar yeni eğlence biçimleri benimsemişlerdir. Açılan cafelerle birlikte genç nesil, buralara gitmeyi tercih ediyor. Kumburgaz’da ilginç bir alışkanlık söz konusudur. Hanımların gidebileceği bir gece pazarı bulunur. Erkekler geceleri okey partileri düzenlerken, bayanlarda gece pazarında diledikleri gibi alışveriş yapabilirler. 
Kumburgaz’da Güneş’in batışı muhteşem güzelliktedir. Sahilinde bir elinizde fotoğraf makinesi ile dolaşırken, serin kumlarına oturup, Güneş’in batışını fotoğraflayabilirsiniz. Birçok kişinin çocukluk anılarına ev sahipliği yapan Kumburgaz, yeni neslinde anılarıyla harmanlanmıştır. Eski bir tatil yöresi olduğu için, çoğu kişi Kumburgaz’dan vazgeçemez. Ne kadar betonlaşsa da, hatıralarını yad etmek için, her yaz mutlaka uğrayıp özlem giderirler. Kumburgaz’ın tarihi yönü anılarda gizlidir. Birçok insana tatil imkanı sunmuş Kumburgaz’a giderek, bir tekne turu yapmanızı öneririz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler