Kefken
22:29

Kefken

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Karadeniz kıyısında ve Karadeniz’de bulunan nadir adalardan birine ev sahipliği yapan Kefken, Kerpe ve Cebeci’nin tam ortasında bulunur.
Karadeniz kenarında olması sebebiyle denizi bazı günlerde dalgalıdır. Kefken diğer tatil yörelerine göre az gelişmiş bir tatil yöresidir. Halkı genellikle emekli insanların oluşturduğu Kefken, yazları turistlerin uğrak yeridir. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’dan gelen yerli turistler, hafta sonları Kefken’i şenlendirir.
İstanbul Kefken arası 2 saat sürmektedir. Tem otoyolundan İzmit’e varınca Kandıra tabelalarını takip edip Kefken’e ulaşabilirsiniz. Konaklamak için yer bulmak oldukça kolaydır. Fakat lüks otel arayışında olanlar için böyle bir konaklama şekli yoktur. Genellikle pansiyonlar mevcuttur. Karadeniz’in geçiş noktası olduğundan, balıkçılık ilerlemiştir.
Kefken zaten balıkçı köyü olarak da bilinir. Değişik balıkların lezzetine bakmak, kendi tuttuğunuz balıklarla daha da zevkli hale gelir. Eski tarihlerden kalma deniz feneri de birçok gemiye hala kılavuzluk eder. Deniz feneri genellikle, Trabzon, Amasra ve Ereğli gemilerine yol gösterir.
Denizinde bol miktarda deniz anası görmek mümkündür. Kefken’de daha çok Ağustos ayında görülen deniz anaları; Eylül ayında pek görülmezler. Yinede denizine girilirken dikkatli olmakta fayda vardır. Kefken’in pembe kayaları da oldukça ünlüdür. Pembe kayalar denizin hırçın dalgaları sayesinde sürekli şekil değiştirirler.
Devamlı kopan parçaları sayesinde; değişik şekillerde oluşumlar meydana gelir. Pembe renkte olan bu kayalar turistler için güzel fotoğraflar demektir. Renginin ve şekillerinin ilginç olması turist sayısını çoğaltır.
8 kilometre uzaklığında Kuzeydoğu yönünde bulunan Kefken Adası da görülmesi gereken yerlerdendir. Kefken’in Kumcağız sahilinde denize girmek ayrı bir zevktir. Kumları o kadar incedir ki; elinizle tutmaya kalkıştığınızda parmaklarınız arasından akıp gider. Bu denli güzel kumsalı olan bir yerde denize girmek, kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Kefken’de askeri kamp bulunur. Askeri kamplar oldukça ilgi görürler.
Hem sahilinin temizliği hem de yapılan hizmet dolayısı ile oldukça revaçtadır. Kefken tatil yöresi anlatıların dışında da güzellikler barındırır. Kafanızı dinlemek adına, anlatılamayan güzelliklerini gözle görmek için geç kalmış sayılmazsınız.

4 yorum :

  1. Resimler çok güzel hocam gidip gezesim geldi adeta :).

    YanıtlaSil
  2. bencede harika görseller.

    YanıtlaSil
  3. Memleket gibisi yok onnumara bir yer

    YanıtlaSil
  4. Kerpe'nin tanıtımı yapmaya çalıştığımız ve Kerpe'nin en güncel sitesi olma özelliği taşıyan sitemize destek verirseniz seviniriz..
    İyi çalışmalar

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler