Kartalkaya
22:05

Kartalkaya

Bolu ili sınırları içinde yer alan Kartalkaya şehir merkezine 40 km uzaklıkta, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biridir.
Köroğlu Dağları’nın üzerine kurulmuş bu kayak merkezi, her sene kayak severler tarafından ziyaret edilir. İstanbul’a 3 saat, Ankara’ya ise 2,5 saat uzaklıkta bulunan Kartalkaya, metropol şehirlerin tam ortasında yer aldığı için, kışın ziyaret eden turist sayısı oldukça fazladır. Kartalkaya’nın yüksekliği yaklaşık 2000 metreyi bulmaktadır. 
Kendi kayak seviyenize göre pistler seçmeniz mümkündür. Buna göre değişik pistleri bulunur. Bu pistler; Bebek, Narin, Nazar ve Nazlı pistleridir. Çok kayak bilginiz yoksa ya da kayak konusunda oldukça ustalaştıysanız, kendinize uygun olan bu pistlerden birini tercih edebilirsiniz. Uludağ gibi popüler kayak merkezi yeri olan Kartalkaya’da kısa sürelide olsa tatil yapmak için oteller mevcuttur. Otellerdeki çalışanların turistlere oldukça ilgili davranması sebebi ile de kış tatilinizin bitmesini istemezsiniz. Kartalkaya’ya genelde insanlar hafta sonu daha fazla rağbet ederler. 
Daha sessiz bir tatil geçirmek isterseniz, hafta içi Kartalkaya’yı ziyaret etmeniz, daha dinlendirici olacaktır. Kar üzerinde mangal keyfi yapmakta ayrı bir tat verir. Ayrıca uzun çam yolları da görülmeye değerdir. Kartalkaya genelde sisli ve puslu bir yapıya sahiptir. En çok tercih edilen zaman Mart ayıdır. Mart ayında hafif doğan Güneş eşliğinde kaymak ayrı bir zevk verir. 
Sisli zamanlarda kaymak biraz daha tehlikeli olabilir. Kartalkaya diğer kış tatili için tercih edilen yerlerden biraz daha sessizdir. Gece için eğlence amacı güdenler bir nebze sıkılabilirler fakat Kartalkaya yapacağınız güzel zeminde bir kayak için ilk tercih olmayı başarır. Uzun çam ağaçları manzarasında, kayak yapmanın zevkini başka bir yerden alamazsınız. 
Kartalkaya’nın kendine özgü bir kış tatili anlayışı vardır. İnsanlar adı daha sık duyulan yerleri tercih ederken, kış sporunu daha rahat yapabilecekleri bu mekana bir şans vermelidirler. Rahat ve kış tatili için en uygun yerlerden biri olmakla adını duyurmuştur. Kartalkaya’yı bütün güzellikleri ile görmeli ve doğanın beyaz örtüsüyle kucaklaşmaya acele etmelisiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler