Abant Gölü
21:53

Abant Gölü

Abant Gölü heyelan sonucunda oluşan doğal bir güzelliktir. Bolu il sınırında olmasına rağmen Bolu’ya uzaklığı 34 km kadardır.
Abant'ın eşsiz güzelliği hem yazın hem de kışın kendini ayrı ayrı gösterir. Abant Gölü’nde kış aylarında çam ağaçları arasında yürümek, o doğal güzelliğe adımlarla eşlik etmek insanın ruhunu dinlendirir. Eğer günü birlik değil de kalma amaçlı gidildiği vakit Göl çevresinde veya Abant Gölü yolu üzerinde birçok pansiyon vardır. Fiyatları uygun pansiyonlar dışında, 2 adette kaliteli otel bulunur. Bu iki büyük otelde manzarayı en güzel şekilde seyredebilirsiniz. 
Abant Gölü’nün suyu tatlıdır. Diğer bir özelliği ise suyunda alabalık bulunmasıdır. Gölün çevresinde yemek için çeşitli alternatifler bulunur. Fakat karın üstünde yapılan sucuk ekmek kadar güzeli yoktur. Abant Gölü yaz aylarında da değişik güzelliklere bürünür. Her mevsim serin olan Abant’ta fayton gezileri yapılarak adeta eskiye yolculuk yapılır. 
Gölde sandallarla sefa yapılır. Göl, o kadar berraktır ki dipteki taşlar olanca güzelliği ile gözükür. En güzeli de göl kenarında mis çam ağaçlarının kokusu eşliğinde yemek yemektir. Abant Gölü’nün müdavimleri burada en çok fotoğraf çekmeyi severler. 
Eşsiz güzelliğinden faydalanmak isteyen fotoğrafçılarda özellikle de sonbahar ayında Abant Gölü’nü ziyaret ederler. İstanbul‘dan ulaşımda 3,5 saat sürecek bir yolculuk neticesinde mümkündür. Birçok şehirden günübirlik turlar da düzenlenmektedir.İnsanların gördüklerinde bir daha ziyaret etmek için can attıkları Abant Gölü tırmanış sporlarını da bünyesinde bulundurur. Çam ağaçlarının başınızı döndüren büyüsü içerisinde istediğiniz sporları da yapmaya olanak tanır. Bunca güzelliği bünyesinde barındıran bu doğal güzellik muhakkak gidilip görülmelidir. 
Özellikle sonbaharda yaprakların ve doğanın uyumu görülmeye değer olur. Herkesin her türlü zevkine eşlik edecek spor zevki barındıran, Abant Gölü'nün kıyısında at üzerinde gezinti yapmakta olasıdır. Gitmeden önce sizi soğuktan koruyacak birkaç giyecek almanız tavsiye edilir. Çok olmasa da 2 gün bile kalınıp dönüldüğünde sizi hayata karşı daha pozitif yapabilecek bir cenneti görmek istiyorsanız, acele etmelisiniz.

5 yorum :

  1. Resimler çok hoş yarın gidip gezesim geliyor :)

    YanıtlaSil
  2. Kışın göl donduğunda gölün üzerinde gezmek biraz korkutucu. Yazın serinlemek için kaçılabilecek yer.

    YanıtlaSil
  3. konuk yazarlık için uğramışsın..
    ne zaman zamanın olacak merak ettim o yuzden bende bir gelip hal hatır sorayım istedim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağda bulunan iletişim sekmesinden iletişime geçebilir eğer gezdiğiniz yerleri ve tavsiyelerini gezmeyi sevenlerle paylaşmak istiyorsanız.

      Sil
  4. Adını çok duydum ama gitmek nasip olmadı, bir ara giderim inşallah :D

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler