Miniatürk
21:13

Miniatürk

İstanbul’da 2003 yılında ziyarete açılan Miniatürk Sütlüceye yaklaşık 1-2 km uzaklıkta olan devasa  tarihi bir müzedir. Müze 3000 yıllık tarihinin izlerini taşımaktadır. Çocuklar için ideal bir gezi alanıdır.

Parkın diğer özellikleri arasında ise içerisinde  minyatür trenler, model arabalar, tekneler, sinema salonu, bir kapalı sergi salonu ve oyun alanı bulunmasıdır. 60.000 m2'lik bir alana sahip olan Miniatürk dünyanın en büyük Minyatür parkı olarak tarihe geçmiştir. 
 Eminönü'nden Miniatürk’e gitmek isteyenler ulaşımın zorluğu sebebiyle eğer çok kişilerse taksi tutmalarında fayda vardır. Taksi parası en fazla  20-30 TL (USD 15 civarında) mal olacaktır. Bir alternatif olarak Eminönü'nden Miniatürk'e ulaşmak  için  toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Eminönü'nden kalkan otobüs numaraları 47E, 47Ç, 47N ve 47'dir. Seyrantepe'den kalkan ve 4. Levent'ten de geçen 41 ST numaralı otobüs de Miniatürk durağından geçmektedir. Ayrıca Panorama 1453 Tarih Müzesi'yle ring yapan 1453 numaralalı otobüslere de binebilirsiniz. Özel araçlarıyla gidenler için 500 araç kapasitelik otoparkı da mevcuttur. İçeriye yiyecek içecek sokulması kesinlikle yasaktır.
Tüm her şey düşünülmüş olduğundan dolayı içerisinde büyük alışveriş merkezleri de bulunmaktadır. Miniatürk’de yer alacak ve almış olan eserler tamamen uzman kişiler tarafından seçilmiştir. Seçilen eserler tamamen özgün emek vererek ortaya çıkarıldı. Miniatürk projesi tam 22 ayda tamamlanmıştır. Şuanda tam 122 adet özel yapım maket eser ziyaretçilere açık bir şekilde sergilenmektedir. Türkiye'ye gerçekten büyük gelir kaynağı sağlamaktadır. 
Özellikle yabancı turistlerin gezmek için can attığı yerlerden birisi olarak gösteriliyor. Miniatürk tam 400 kişi oturma kapasiteli anfi tiyatro mevcuttur. Türkiye'de özellikle ilk okul öğrencilerin en çok gezdiği yerler arasında yerini almıştır Haftanın tüm günlerinde, sabah ve akşam 9 saatleri arasında açık olan Miniatürk’e giriş ücreti tam biletliler için 5 lira, öğrenciler için 3 ve yabancı turistler için 10 liradır. 365 gün resmi tatil günlerinde bile açık olan Miniatürk’e giriş için ücretleri müzekart sahibi olsanız da ödemeniz gerekmektedir.Yakın olması sebebiyle Rahmi Koç Müzesi'ne de sonrasında uğramanız önerilir.

1 yorum :

  1. Miniatürk'e ulaşım sıkıntılı olsa da çocuklarla gezilebilecek güzel bir yer.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler