Ballıkayalar Tabiat Parkı
21:40

Ballıkayalar Tabiat Parkı

Ballıkayalar Tabiat Parkı Gebze Kocaeli’de bulunmaktadır.  Bu  park resmi olarak 1994 yılında tabiat parkı olarak anılmaya başlanmıştır. Arazi şartları nedeniyle yapılabilecek çok güzel sporlar mevcuttur.
Bu sporlar ; dağcılık ve trekking olmak üzere 2 doğa sporudur. Eğer mangal yapacak güzel bir tabiat arıyorsanız, kurallara uyup çevreyi kirletmeyecekseniz Ballıkayalar tam size göre. Özellikle haftasonlarında yakın yerlerdeki ziyaretçilerin günübirlik gezi olarak tercih ettiği yer olan Ballıkayalar Tabiat Parkı’nda birçok dağcıyla karşılaşabilirsiniz. Treeking parkurunda birçok şehirden gelen ziyaretçilerle arkadaş olabilirsiniz. 

Herhangi bir bilgi için yerli halka soru sormaktan kesinlikle çekinmeyin. Çok misafirperver insanlardır. Tüm mevsim Kasım, Haziran ve Eylül özellikle Mart ayı tırmanmaya uygundur. Eğer birden fazla gün tırmanmak istiyorsanız Kamp kurmak da mümkündür. Her yıl yaz aylarında Ballıkayalar Kanyonu’nda tırmanma şenlikleri düzenlenir. İstanbul'dan Ballıkayalar Tabiat Parkı’na gitmek için ilk önce İstanbul'dan Gebze/Kocaeli'ye ulaşmanız gerekmektedir. 

Gebze'ye vardıktan sonra ise E-5 karayolunu kullanarak Tavşanlı Köyü'ne varıyoruz. Daha sonrasında önünüze düz bir yol gelecek zaten yolu bitene kadar devam edin. Eğer arabam yok diyorsanız Ballıkayalar’a ulaşmak için, İstanbul'un Anadolu yakasında, Harem otobüs terminaline gidin. Gebze'den Tavşanlı Köyü otobüslerine binin. Tavşanlı (Tavşancıl ile karıştırmayın) Unutmayın Tavşancıl Dilovası mevkiinde, Tavşanlı ise Gebze tarafında kalıyor. Oradan bir 2 km mesafededir. Ballıkayalar'a gitmeden önce yanınızda kesinlikle mangal malzemesi almanızı tavsiye ederiz. 

Mis gibi doğa manzarası size mangal yaparken eşlik edecektir. Ballıkayalar’da yemek götürmek istemiyorsanız eğer orada bir restaurant da bulunmaktadır. Restauranta içkili içecekler de bulunmaktadır. Eğer yazın güzel bir tatil yapmak istiyorum diyorsanız Ballıkayalar tam size göre bir yer. Ballıkayalar'a gittiğinizde kesinlikle şelaleyi ziyaret etmenizi öneririz. Şelaleye çıkmak biraz zor olabilir fakat siz bilirsiniz, emek olmadan yemek olmaz. Ballıkayalar Tabiat Parkı Özellikle İstanbul’a yakın olması sebebiyle hafta sonu kaçamak yapılabilip doğayla baş başa kalınabilecek alternatif yerlerden biridir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler