Panorama 1453 Tarih Müzesi
11:19

Panorama 1453 Tarih Müzesi

Panorama 1453 Tarih Müzesi,  29 Mayıs 1453 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu tarafından İstanbul'un fethinden sonra özel olarak kurulmuş bir müzedir.
Kuşatma Salı Günü 29 Mayıs 1453 yılına döneminden 6 Nisan Cuma'ya kadar sürmeye devam etti. Konstantinopolis, Müslümanların eline geçtiğinde İstanbul olarak isim değişikliğine uğradı. Panorama Müzesi 8 sanatçıyı ve 1 milyon Euro'luk bir bütçe yardımı ile oluşturulan ve sunan tam panorama dikey duvarların yanı sıra, bu önemli tarihsel savaş özenle işlenmiştir. 

Kubbeli çatısı ise Gökyüzüne benzemesi için özel olarak boyatılmıştır. Bu inanılmaz ayrıntılı parça Osmanlı ve Bizans askerlerinin yaklaşık 10.000 ayrıntılı görseller mevcuttur.

Ziyaretçiler için özel olarak 3D olarak düzenlenmiştir. 3D özelliğini görebilmek için 14 metre uzaklıkta olmak yeterli oluyor. Müzeye giden koridor boyunca İstanbul'un fethi hakkında daha fazla bilgi bulunmaktadır. Hiç İngilizce bilginizin olmasına gerek de yok üstelik. Özel ses çevirme cihazları ile hizmet veren İstanbul Panoramik Müzesi özellikle turistleri düşünmüş bu cihaz ile. 

Sadece görüntü değil ses olarak da gerçeği tamamen yansıtmasa da *bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışmışlar. Panorama 1453 Fetih Müzesi’ne gitmek için Kabataş – Bağcılar tramvayı ile Topkapı durağında ineceksiniz. Oradan Topkapı Kültür Parkı içine 5-10 dakikalık bir mesafe bulunmaktadır İstanbul Panorama Müzesi'ne ulaşmak için. Metrobüsü kullanarak Topkapı durağında inip yine buraya ulaşabilirsiniz. Ayrıca Miniatürk arasında mekik dokuyan 1453 numaralı İETT otobüslerini kullanabilirsiniz. İstanbul 1453 Panorama Müzesi İstanbul’da gezilmesi gereken nadide müzelerden birisidir. Müze içerisinde hiçbir yiyecek veya içecek alabileceğiniz bir yer yoktur ancak, etrafında  birçok pide ve kebap restoran bulunmaktadır. 
İstanbul 1453 Panorama Tarih Müzesi’ne haftanın her günü 09:00 ile 16:30 saatleri arasında girebilirsiniz. Yabancı turistlerin 10 lira ücret karşılığında giremediği Panorama Müzesi’ne öğrenciler 3 lira, Türk vatandaşları ise 5 liraya girebilmektedir. 10 kişi veya daha fazla kişili grup eşliğinde girildiği vakit öğrenciler 2 liraya, normal vatandaşlar ise 4 liraya girebilmektedir. İstanbul’un Fethi’nin görsel olarak çok iyi anlatıldığı müze olan Panorama 1453’e tarihe ve İstanbul’a ilgi duyuyorsanız mutlaka gitmelisiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler